Κυριακή, 18 Μαϊος 2014 23:16

Τσίπρας: Τα καλύτερα γκολ μπαίνουν στον β' γύρο

Γράφτηκε από την

Με ικανοποίηση αντιμετωπίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ τα αποτελέσματα από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, κυρίως στην περιφέρεια Αττικής και στο δήμο Αθηναίων, δίνοντας, πάντως, έμφαση στο ότι η προεκλογική εκστρατεία πρέπει να συνεχιστεί με την ίδια δυναμική, ενόψει του δεύτερου γύρου, καθώς και των ευρωεκλογών.

 

Προσερχόμενος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου, λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε τα αποτελέσματα με ποδοσφαιρική ορολογία. Λίγο πριν περάσει την είσοδο και δεχόμενος "βροχή" ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους αρκέστηκε να πει ότι "τα καλύτερα γκολ μπαίνουν στο δεύτερο γύρο".

Με αυτό τον τρόπο ήθελε να σηματοδοτήσει και την σπουδαιότητα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και στις ευρωεκλογές, όπου εκεί η ψηφοφόροι δεν έχουν να επιλέξουν και μεταξύ ανεξάρτητων υποψηφίων.

Ιδιαίτερα θετική είναι η πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσμαματος της Ρένας Δούρου στην περιφέρεια Αττικής και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον δήμο Αθηναίων, από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, επικρατεί αισιοδοξία ότι υποψήφιοι που στηρίζονται από την αξιωματική αντιπολίτευση θα περάσουν στον δεύτερο γύρο και σε άλλες περιφέρειες και σε πολλούς δήμους της χώρας.

Κατά την πρώτη ανταλλαγή απόψεων, που έγινε νωρίτερα στην Πολιτική Γραμματεία και στο εκλογικό επιτελείο, εκτιμήθηκε ότι από αύριο το πρωί το ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνεχίσει «χωρίς ανάσα» την ολοκλήρωση της εκλογικής εκστρατείας.

Στόχος είναι να εκλεγούν όσο το δυνατόν περισσότεροι υποψήφιοι που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο και να αποκτήσει μεγάλη δυναμική το κόμμα ενόψει των ευρωεκλογών.

Πηγή: ethnos.gr