Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014 13:23

Το Πρωτοδικείο Ξάνθης δικαίωσε 10 σχολικούς φύλακες

Γράφτηκε από την
Το Πρωτοδικείο Ξάνθης δικαίωσε 10 σχολικούς φύλακες

Την επαναπρόσληψη 10 Σχολικών Φυλάκων του Δήμου Ξάνθης που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και μετέπειτα απόλυση – κινητικότητα αποφάσισε το Πρωτοδικείο Ξάνθης εκδίδοντας ακόμη μια απόφαση “χαστούκι” στη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. 

 

Πρόκειται για Σχολικούς Φύλακες που τέθηκαν στις 23 Ιουλίου του 2013 σε διαθεσιμότητα ενώ ακολούθως προσέφυγαν στη δικαιοσύνη καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή. Η έκβαση της εξέτασης των ασφαλιστικών μέτρων δεν ήταν θετική για τους ίδιους ωστόσο δεν συνέβη και το ίδιο με την εκδίκαση της κύριας αγωγής τους, μιας και το Πρωτοδικείο Ξάνθης με την υπ αριθμ 157/2014 απόφαση του διατάσσει την επιστροφή των Σχολικών Φυλάκων στις θέσεις εργασίας τους. 

Πιο συγκεκριμένα, το Δικαστήριο έκρινε πως η θέση σε διαθεσιμότητα των Σχολικών Φυλάκων αποτελεί μονομερή βλαπτική των όρων εργασίας τους και υποχρεώνει τον Δήμο Ξάνθης να τους απασχολήσει άμεσα με τους ίδιους όρους όπους τους απασχολούσε μέχρι και τις 23 Ιουλίου, όταν και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Σε περίπτωση μάλιστα που δεν πράξει αυτό ο Δήμος από την ημέρα που θα του κοινοποιηθεί η απόφαση, που εκδόθηκε τη Δευτέρα, υποχρεούται να καταβάλει στον καθένα 100 ευρώ για κάθε ημέρα που δεν τους απασχολεί. 

Η υπόθεση εξετάστηκε στις 7 Μαΐου ενώ η απόφαση κρίθηκε προσωρινή εκτελεστή, κάτι που σημαίνει πως ακόμη και εάν ο Δήμος Ξάνθης ασκήσει Έφεση είναι υποχρεωμένος να εκτελέσει το σκέλος που αφορά την επαναπρόσληψη των Σχολικών Φυλάκων.  Η απόφαση αυτή του Πρωτοδικείου Ξάνθης έρχεται να προστεθεί στις περίπου 15 αντίστοιχες αποφάσεις που έχουν εκδοθεί πανελλαδικά και είναι θετικές ως προς τις απαιτήσεις των Σχολικών Φυλάκων. 

Περισσότερα στο thrakitoday.gr


NEWSLETTER