ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014 17:48

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 50 νεκροί από επίθεση καμικάζι

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 50 νεκροί από επίθεση καμικάζι

Σε τουρνουά βόλεϊ στην επαρχία Πάκτια - Πιθανώς έργο Ταλιμπάν ή μελών του δικτύου Χακάνι 

 

Τουλάχιστον 50 είναι οι νεκροί και 60 οι τραυματίες από επίθεση καμικάζι κατά τη διάρκεια τουρνουά βόλεϊ στην επαρχία Πάκτια του Πακιστάν.

Σύμφωνα διεθνή δίκτυα, ο άνδρας που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά βρέθηκε ανάμεσα στο πλήθος θεατών που παρακολουθούσαν αγώνα βόλεϊ και πυροδότησε το μηχανισμό που έφερε.

Ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης της επαρχίας, Μόκχις Αφγκάν δήλωσε στο Associated Press ότι η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του τουρνουά όπου μεγάλος αριθμός φιλάθλων είχε συγκεντρωθεί στην περιοχή Γιαχιακχάιλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα περισσότερα θύματα είναι πολίτες, ενώ ο αριθμός των νεκρών εκφράζονται φόβοι ότι θα αυξηθεί.

«Υπήρχαν πάρα πολλοί συγκεντρωμένοι σε ένα σημείο. Δεκάδες άλλοι είναι τραυματισμένοι και υπάρχουν αναφορές για ανθρώπους που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», συμπλήρωσε ο Αφγκάν.

«Χρειαζόμαστε άμεσα τη βοήθεια της κεντρικής κυβέρνησης γιατί ενδέχεται να χρειαστεί η μεταφορά των τραυματιών στην Καμπούλ για νοσηλεία», πρόσθεσε. 

Η επίθεση αυτή είναι η πιο αιματηρή εδώ και χρόνια, ενώ τον Ιανουάριο του 2010 ανάλογη επίθεση σε αγώνα βόλεϊ στοίχισε τη ζωή σε 100 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 100.

Η επαρχία Πάκτια που συνορεύει με το Πακιστάν, έχει αποτελέσει καταφύγιο πολλών Ταλιμπάν μαχητών και μελών του ανταρτικού δικτύου Χακάνι.

Πηγή: protothema.gr