Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014 13:00

Τσίπρας: Συναίνεση με Σαμαρά μόνο για την ημερομηνία των εκλογών

Γράφτηκε από την
Τσίπρας: Συναίνεση με Σαμαρά μόνο για την ημερομηνία των εκλογών

Σκληρή επίθεση από τη Λαμία: «Σαμαράς - Βενιζέλος ετοιμάζονται για νέα μνημόνια, ενώ δήλωναν ότι θα φύγουμε απ' αυτά» - «Τώρα παριστάνουν τους "διασώστες" για μια ακόμα φορά» - Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποδεχθεί νέα μέτρα και νέα τετελεσμένα

 

«Το "δίδυμο της συμφοράς" Σαμαρά και Βενιζέλου, έχω πληροφόρηση γι' αυτό, είναι έτοιμο να ξαναθυσιαστεί για να ξανασώσει τη χώρα, αποδεχόμενο κι άλλα σκληρά μέτρα, για ένα λαό γονατισμένο. Τώρα θέλουν, για μια ακόμη φορά, να παριστάνουν τους "διασώστες"» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία.

Και συνέχισε: «Πλησιάζει για μια ακόμη φορά η κορύφωση του δράματος. Οι κωμωδοί γίνονται για άλλη μια φορά τραγωδοί... Ετοιμάζονται για νέα μνημόνια, ενώ δήλωναν ότι θα φύγουμε από αυτά».

Επανέλαβε, δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποδεχθεί νέα μέτρα και νέα τετελεσμένα. «Συναίνεση με τον κ. Σαμαρά μπορούμε να έχουμε μόνο στην ημερομηνία των εκλογών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «το ερώτημα δεν είναι τι κάνουν αυτοί, αλλά πώς στεκόμαστε εμείς απέναντι σε αυτά τα σχέδια ως χώρα και ως λαός... Δυόμισι χρόνια τώρα η μόνη στάση που ξέρει η κυβέρνηση είναι η στάση της προσοχής, η στάση του υπάκουου, η στάση του εκτελεστή».

«Στόχος της τρόικας δεν είναι τα δανεικά, είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, ο δημόσιος πλούτος της χώρας... Τη χώρα θέλουν να μετατρέψουν σε αποικία χρέους, να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε φτηνό ανασφάλιστο εργατικό δυναμικό, να καταστρέψουν τους μικρομεσαίους να καταστρέψουν το κοινωνικό κράτος, να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι» επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «διαδικασία εκτροπής», τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και πολιτικά ανήθικη την προσπάθεια να βρεθούν 180 βουλευτές.

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER