Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014 17:46

Δεν θα δεχθεί στήριξη για τον Πρόεδρο η ΝΔ από τη Χρυσή Αυγή, δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Γράφτηκε από την
Δεν θα δεχθεί στήριξη για τον Πρόεδρο η ΝΔ από τη Χρυσή Αυγή, δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Απέρριψε το ενδεχόμενο να δεχθεί η ΝΔ στήριξη από τη Χρυσή Αυγή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας σενάρια ότι οι βουλευτές της ΧΑ θα μπορούσαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορίας, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".

 

«"Ούτε να το συζητάτε. Θα υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο σε περίπτωση που διαφανεί ότι η Χρυσή Αυγή... Κι αν χρειάζεται και εμού συμπεριλαμβανομένου...Εγώ αρνούμαι να συμπράξω σε εκλογή Προέδρου με τη Χρυσή Αυγή. Δεν πρόκειται να συμπράξω με τη δική μου ψήφο στη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής, μέσα από την προεδρική εκλογή. Θα πω “παρών” και δεν θα το κάνω μόνο εγώ, εκτιμώ» τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του MEGATV.

Ο ίδιος εκτίμησε πως στην περίπτωση που οι πρώτοι βουλευτές της ΧΑ ψηφίσουν Στ. Δήμα, θα υπάρξει συνολικό σχέδιο και άμεση αντίδραση επισήμως από τη Νέα Δημοκρατία, ώστε να μην εκλεγεί Πρόεδρος και οι βουλευτές να ψηφίσουν «παρών».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος στην ίδια εκπομπή δήλωσε: «Δεν δεχόμαστε στήριξη από εγκληματική οργάνωση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER