ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015 16:07

Τσίπρας: «Θα μπει οριστικό τέλος στην τρόικα - έχουμε συμφωνία με τον λαό και θα την τηρήσουμε»

Τσίπρας: «Θα μπει οριστικό τέλος στην τρόικα - έχουμε συμφωνία με τον λαό και θα την τηρήσουμε»

«Ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να στηρίξει τις μεγάλες αλλαγές», είπε το απόγευμα της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.



«Η νέα κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί σκληρά και θα βάλει ένα οριστικό τέλος στην τρόικα και στις πολιτικές της» τόνισε ο Πρωθυπουργός, στέλνοντας μήνυμα στους δανειστές της Ελλάδας.

«Η ελληνική δημοκρατία δεν είναι αποδέκτης εντολών και μάλιστα με ηλεκτρονικά μηνύματα» συμπλήρωσε.

«Θα εφαρμόσουμε αυτά για τα οποία δεσμευθήκαμε και μας ψήφισε ο ελληνικός λαός» ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός.

«Είναι καθήκον μας να μην επιτρέψουμε οι πολίτες να εξαπατηθούν ξανά. Είμασε ένα κυρίαρχο κράτος. Εχουμε συμφωνία με τον λαό μας και αυτή τη συμφωνία θα την τηρήσουμε» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στις 26 Γενάρη οι πολίτες ανάσαναν και γέμισαν αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Νιώθουμε περήφανοι γιατί επέστρεψε η αξιοπρέπεια και η δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Η Ελλάδα έχει πλέον δική της φωνή» πρόσθεσε.
«Χρειάστηκε μόνο μια βδομάδα για να αλλάξει η ατζέντα στην Ευρώπη, Χρειάστηκε μόλις μία εβδομάδα για να αποδομηθεί το ευρωπαϊκό κατεστημένο που θέλει λιτότητα και όχι δημοκρατία», συνέχισε.

«Καταφέραμε να γίνει η Ελλάδα και οι προτάσεις της κυβέρνησης σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο. Είχαμε και έχουμε επεξεργασμένο στρατηγικό σχέδιο για τη διαπραγμάτευση» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν απειλεί καμία ισορροπία στην Ευρώπη, αλλά ερχόμαστε να αποκαταστήσουμε την ισορροπία στην Ευρώπη» είπε ο Πρωθυπουργός.

«Στόχος όλων να είναι το τέλος των αποτυχημένων πολιτικών» ανέφερε.
Πηγή: tanea.gr