Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 13:21

Γιάννης Λούλης: Ο Τσίπρας έχει κυριαρχήσει στο μεσαίο χώρο με όπλο τη σύνεση

Γράφτηκε από την
Γιάννης Λούλης: Ο Τσίπρας έχει κυριαρχήσει στο μεσαίο χώρο με όπλο τη σύνεση

Ο επικοινωνιολόγος του Κώστα Καραμανλή σχεδόν εξυμνεί τον πρωθυπουργό για τη στάση του στις διαπραγματεύσεις

 

Με τα καλύτερα λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα μιλά στην τελευταία ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ο πολιτικός αναλυτής Γιάννης Λούλης, ο επικοινωνιολόγος του Κώστα Καραμανλή, σχολίαζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.

Όπως σημειώνει ο κ. Λούλης «η σύνεση είναι η πιο καθοριστική πυξίδα στον δρόμο που μοιάζει να διαλέγει ο Aλέξης Tσίπρας» τονίζοντας ότι αποτελεί και «πολιτικό όπλο» ενώ χαρακτηρίζει «ευπρόσδεκτο δώρο» την πολιτική κυριαρχία του.

Ως θιασιώτης της θεωρίας του «μεσαίου χώρου» ο πολιτικός αναλυτής υποστηρίζει ότι «ο νέος πρωθυπουργός έχει όλες τις προϋποθέσεις για να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής κυριαρχίας βάθους χρόνου. Aυτό έχει συμβεί όχι διότι δηλώνει «Aριστερός», αλλά διότι αλώνει τον μεσαίο χώρο» προσθέτοντας ότι πλέον έχει «μονιμοποιήσει και διευρύνει τη σχέση αυτή».

Σχολίαζοντας, δε, τις εντάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ γράφει ότι πρόκειται για «μάχη σύνεσης και δογμάτων, που ακόμη κι αν δεν είναι μετωπική, θα έχει χαρακτήρα ανταρτοπόλεμου». 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Λούλης αναφέρεται με εγκωμιαστικά σχόλια για τον πρωθυπουργό καθώς και κατά την προεκλογική περίοδο με την αρθογραφία του στην εφημερίδα «Ημερησία» υπερασπιζόταν με συνέπεια τον ΣΥΡΙΖΑ, επέκρινε διαρκώς το κόμμα της Ν.Δ. και σχεδόν συμβούλευε δημοσίως τον κ. Τσίπρα για το ποιες θα πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις του.  Παράλληλα στις 22 Σεπτεμβρίου είχε συνταντηθεί τετ-α-τετ με τον Γιάννη Δραγασάκη στην Αίγλη Ζαππείου σε συνάντηση που είχε αποκαλύψει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Περισσότερα: protothema.gr


NEWSLETTER