ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015 00:44

Πληροφορίες: Δημοψήφισμα την επόμενη Κυριακή καλεί η κυβέρνηση

Πληροφορίες: Δημοψήφισμα την επόμενη Κυριακή καλεί η κυβέρνηση

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πως ο πρωθυπουργός θα καλέσει δημοψήφισμα, που μπορεί να γίνει ακόμα και την ερχόμενη Κυριακή.

 Δημοψήφισμα αναμένεται να καλέσει η κυβέρνηση μέσα στις επόμενες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα μέσα στις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δημοψήφισμα μπορεί να γίνει ακόμα και την ερχόμενη Κυριακή.

Κατά τις ίδιες πηγές, έχουν ήδη ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς.

Το πιθανό διάγγελμα ακολουθεί μια νύχτα εξελίξεων, αφού η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, που άρχισε περί τις 20:30, έχει πλέον διευρυνθεί σε σύσκεψη Υπουργικού Συμβουλίου, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup του Σαββάτου.

Στη συνεδρίαση συμμετέχει σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο, με την εξαίρεση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος έχει παραμείνει στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση της ευρω-ομάδας.

«Όσο η Ελλάδα δεν υποχωρεί, οι απειλές υποχωρούν και κερδίζει η λογική», δήλωσε πριν την έναρξη της συνεδρίασης κυβερνητικός αξιωματούχος, στον απόηχο της απόφασης της κυβέρνησης να χαρακτηρίσει «απολύτως ανεπαρκή» την πρόταση των δανειστών για 5μηνη παράταση του τρέχοντος προγράμματος και χρηματοδοτική στήριξη 15,5 δισεκ. ευρώ.

skai.gr