Κυριακή, 02 Απριλίου 2023 10:45

Νήσος Πρώτη: Το νησάκι της Μεσσηνίας με τη μία και μοναδική παραλία και το ιστορικό ναυάγιο (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Νήσος Πρώτη: Το νησάκι της Μεσσηνίας με τη μία και μοναδική παραλία και το ιστορικό ναυάγιο (Βίντεο)

Τα νησάκια της Μεσσηνίας δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστά, ωστόσο αποτελούν καταπληκτικές επιλογές μονοήμερων εξορμήσεων για κολύμπι σε πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά, μακριά από τους πολλούς τουρίστες που εξερευνούν την περιοχή.

Τα μικρά και ακατοίκητα αυτά νησάκια αποτελούν «κρυμμένους θησαυρούς» κυρίως για τους κατοίκους των γύρω περιοχών, οι οποίοι τα επιλέγουν για την εξωτική ομορφιά και την ηρεμία που χαρίζουν ακόμα και μέσα στον Αύγουστο, καθώς σπανίως είναι ασφυκτικά γεμάτα παρά το γεγονός πως η Πελοπόννησος «βουλιάζει» από κόσμο κάθε καλοκαίρι.

Ένα από τα παραδεισένια ακατοίκητα νησάκια της Μεσσηνίας είναι η Πρώτη. Το νησί βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι της Μαραθόπολης και αποτελείται μόλις από μία παραλία, τη γραφική Βουρλιά.

Λευκή άμμος, νερά καταγάλανα μέσα σε έναν όρμο και ηρεμία από αυτές που σπάνια συναντάμε, συνθέτουν ένα σκηνικό παραμυθένιο που σε κάνει να σκέφτεσαι πολύ σοβαρά να παρατείνεις τις διακοπές σου με όποιο κόστος.

Το «εξωτικό νησί», που αν το κοιτάξεις από ψηλά μοιάζει με κροκόδειλο που βυθίζεται, είναι ό,τι πρέπει για ήρεμες βουτιές και ειδικά για οικογένειες με μικρά παιδιά και ζευγάρια, αναφέρει το ethnos.

Η παραλία Βούρλια είναι φυσικά ανοργάνωτη, οπότε πρέπει να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα ήδη από την ώρα που θα μπεις στο καράβι για να την προσεγγίσεις.

Εκτός από μοναδική ομορφιά, το νησί έχει και σπουδαία ιστορία, την οποία μπορείς να ανακαλύψεις ακόμα και… κολυμπώντας. Κατά την περίοδο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, λίγα μέτρα μακριά από τον όρμο της Βουρλιάς, βομβαρδίστηκε και βυθίστηκε το πλοίο Anοuar, του οποίου το κουφάρι βρίσκεται ακόμα εκεί. Οι επισκέπτες μπορούν να το δουν -σε κοντινή απόσταση από τη στεριά- βουτώντας στα διάφανα νερά του νησιού.

Δείτε το βίντεο του καναλιού nikos.tsiak:


NEWSLETTER