Κυριακή, 05 Μαρτίου 2017 11:15

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Το νέο μνημόνιο είναι προ των πυλών»

Γράφτηκε από την
Όλγα Κεφαλογιάννη: «Το νέο μνημόνιο είναι προ των πυλών»

«Ο λόγος της εμπλοκής και της καθυστέρησης προέρχεται στον μεγαλύτερο βαθμό από την τυχοδιωκτική στάση της κυβέρνησης που ακολουθεί για εσωτερική κατανάλωση την τακτική των καθυστερήσεων.

Το νέο μνημόνιο, με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι προ των πυλών». Αυτό υποστηρίζει, σε συνέντευξή της στην «Κυριακάτικη Kontranews» η βουλευτής Α' Αθηνών και τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στο ερώτημα για τη δυνατότητα συναινέσεων με την κυβέρνηση, η βουλευτής επισημαίνει ότι «η συναίνεση απαιτεί συνομιλητές που σέβονται θεσμούς και κανόνες και φυσικά ένα minimum πεδίο συμφωνίας.

Και οι δύο προϋποθέσεις δεν ισχύουν με τον ΣΥΡΙΖΑ», διευκρινίζει. Ως εκ τούτου, «ο λογαριασμός που θα έρθει στη Βουλή φέρει την ευθύνη και την υπογραφή του κ. Τσίπρα. Είναι όλος δικός του».

Όσον αφορά το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές, αυτό είναι διαρκές, όπως σημειώνει.

Και εξηγεί: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν βγάζει την Ελλάδα από την κρίση, αλλά αντίθετα την βυθίζει περαιτέρω στη στασιμότητα και την παρακμή.

Η στρατηγική μας όμως δεν ξεκινάει, ούτε τελειώνει στο αίτημα των εκλογών. Εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, με συγκροτημένη πρόταση να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση.

Δεν μπορούμε να βλέπουμε τη χώρα να βυθίζεται και εμείς να σφυρίζουμε αδιάφορα».

Στο θέμα που ανέκυψε, τέλος, μετά από όσα είπε ο τέως πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη λέει πως «η ΝΔ απέδειξε εμπράκτως το καλοκαίρι του 2015 ότι προτάσσει το εθνικό συμφέρον πάνω από το στενά κομματικό.

Με τη ψήφο της διασφάλισε την παρουσία της Ελλάδας στο στενό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Εξάλλου, «η μακρά πορεία και προσφορά του Β. Μεϊμαράκη του επιτρέπει να μιλάει χωρίς αυτό να συνιστά αφορμή για ένταση στο κόμμα.

Άλλωστε, πρώτος ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι διαφορετικές οι συνθήκες το 2015 από αυτές που ισχύουν τώρα.

Όσοι θέλουν να παρερμηνεύσουν και να εκμεταλλευτούν το γεγονός για να μας βάλουν σε μια συζήτηση εσωστρέφειας είναι γελασμένοι».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER