Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 14:03

Ελλάς, Ελλήνων …ψεκασμένων | Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον

 

Ας λέμε εμείς, όσοι απεχθανόμαστε τον Καμμένο, όχι βεβαίως ως πρόσωπο, αλλά τις ιδέες και το ήθος που εκφράζει. Εσείς καλά κάνετε και έχετε γίνει… αυτοκόλλητος μαζί του κ. Πρόεδρε. Ξέρετε τι κάνετε.

Διότι λαμβάνετε υπόψη σας πως κάποιες από αυτές τις «ιδέες» του έχουν απήχηση που επεκτείνεται πολύ πέραν του εκλογικού ποσοστού του. Οπως για παράδειγμα η θεωρία του ότι κάποιοι σκοτεινοί διεθνείς μηχανισμοί «μας ψεκάζουν». 

Τώρα βεβαίως, άντε να βρεις λογική απάντηση στο ερώτημα: Μα πώς γίνεται να μας ψεκάζουν με πολεμικά αεροπλάνα σε έναν εναέριο χώρο που ελέγχει προσωπικώς ο αρχιστράτηγος, ναύαρχος και πτέραρχος Πάνος Καμμένος, φέρων πλήρη εξάρτυση διαρκούς εκστρατείας; Ή έστω με πολιτικά αεροσκάφη, που είναι υπό τον έλεγχο του «σκληρού» νεοκομμουνιστή υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη; Σημασία έχει ότι, συμφώνως προς μια τελευταία έρευνα της κοινής γνώμης, το 26,5% των συμπολιτών μας πιστεύουν πως τα ίχνη που αφήνουν τα αεροπλάνα στον ουρανό είναι "αέρια ψεκασμού". Το ποσοστό αυτό φτάνει στο 48% ανάμεσα στους αποφοίτους δημοτικού, στο 42% στους αγρότες και στο 76% σε αυτούς που αυτοτοποθετούνται στην "άκρα Δεξιά".

Οταν υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι με θολωμένα μυαλά, ώστε να καταπίνουν αμάσητες αυτές τις γελοίες θεωρίες συνωμοσίας, τις εκ καμένων και ψεκασμένων εκπορευόμενες, είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίζεις έναν ολόκληρο λαό με ψέματα και παραμύθια. Να καλύπτεις τις ανικανότητες, τις κυκλοθυμίες και τις αναβλητικότητές σου πίσω από «δράκους» του εξωτερικού και «υπονομευτές» του εσωτερικού. Με τη βεβαιότητα ότι, όσο χονδροειδές και αν είναι το παραμύθι σου, κάποιοι θα βρεθούν να το πιστέψουν. 

Είναι λοιπόν συνειδητή και μαθηματικώς υπολογισμένη η επιλογή στήριξης μιας αυτοδιαφημιζόμενης ως «αριστερής» κυβέρνησης, σε ένα ακροδεξιό μόρφωμα, γέννημα μιας συγκυρίας, το οποίο καταφέρνει να πείσει έναν στους τέσσερις συμπατριώτες μας ότι τα δεινά μας έρχονται εξ ουρανού, διά της μεθόδου του ψεκασμού. 

Σιγά μην έχουν και υποχρέωση να εξηγήσουν ποιοι είναι αυτοί που μας ψεκάζουν και γιατί αυτή η κυβέρνηση, που τους γνωρίζει, δεν τους εμποδίζει. Για την χονδροειδή πολιτική προπαγάνδα ισχύει ο ίδιος κανόνας που ισχύει και για τα ανέκδοτα. Δεν επιδέχεται εξηγήσεις. Αν πας να εξηγήσεις ένα ανέκδοτο, το χάλασες. Το ίδιο και την προπαγάνδα που αποβλέπει στην στρατολόγηση χρήσιμων ηλιθίων. 

Γ.Π. Μασσαβέτας

grgiorgis@massavetas.gr