Τρίτη, 16 Μαϊος 2017 14:39

Τώρα έχουμε και «έξυπνο» μνημόνιο!!! Ι Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον
Τώρα έχουμε και «έξυπνο» μνημόνιο!!! Ι Γ. Μασσαβέτας

Κουράγιο να έχετε. Να διαβάσετε τις εκατοντάδες σελίδες με την αιτιολογική έκθεση και το κείμενο του νομοσχεδίου-«σκούπα» που κατέθεσε η κυβέρνηση και θα αρχίσει να συζητείται την Πέμπτη στη Βουλή. (Αλλη μια κραυγαλέα ασυνέπεια. Ολα τα επώδυνα τα περνούν και τούτοι με νομοσχέδια-«σκούπα» και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος -λείχοντας ακριβώς εκεί που έπτυαν). Ετσι για να καταλάβετε «τι εστί βερίκοκο». Επί το απλούστερο, τι εστί μνημόνιο. Διότι περί μνημονίου και μάλιστα αγρίου πρόκειται.

Υπάρχει όμως μια βασική διαφορά από τα προηγούμενα μνημόνια. Ετούτο εδώ είναι…τεχνολογικώς προηγμένο. Είναι το «έξυπνο» μνημόνιο. Πώς λέμε για κάποια προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας, «έξυπνο τηλέφωνο», «έξυπνο αυτοκίνητο», «έξυπνη ψηστιέρα» και άλλα παρόμοια; Ε, τώρα έχουμε και έξυπνο μνημόνιο. Είναι και αυτό ένα ακόμη επίτευγμα της «για πρώτη φορά Αριστεράς». 

Ολα τα προηγούμενα μνημόνια ψηφίζονταν από τις εκάστοτε μονόχρωμες ή δίχρωμες και τρίχρωμες πλειοψηφίες, για να τα εφαρμόσουν εκείνοι που κυβερνούσαν. Ετούτο δω το υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας και θα το ψηφίσει ομοθυμαδόν, σε κλίμα παιδικής χαράς, η ερυθρομέλανη πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αλλά προορίζεται να το εφαρμόσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που το καταψηφίζει, μετά ή άνευ συνεταίρων, εφόσον βεβαίως επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις που τον θέλουν να κερδίζει τις επόμενες εκλογές, οψέποτε γίνουν. (Και για την ώρα επιμένουν, όπως φαίνεται και από τη δημοσκόπηση που δημοσίευσε η απογευματινή συριζαίικη «Εφημερίδα των Συντακτών». Δημοσκόπηση η οποία, παρά το ότι ζούμε υπό τα άσματα και τους παιάνες για το «success story» της κυβέρνησης, εμφανίζει τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται κατά δέκα μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ).

Το ψηφίζουν για να παραμείνουν όσο γίνεται περισσότερο στην εξουσία. Ει δυνατόν ως το φθινόπωρο του 2019. Αλλά είναι και έτοιμοι να αποδράσουν ένα χρόνο νωρίτερα, το 2018, πριν αρχίσουν να αισθάνονται οι πολίτες στο πετσί τους την αγριότητα των νέων περικοπών, αφού τα περίφημα «αντίμετρα» δεν θα έχουν προλάβει να αποδώσουν κάτι, ώστε να «γλυκάνει ο πόνος». Να προλάβουν δηλαδή τη χειρότερη ήττα. 

Εκτός από «έξυπνο μνημόνιο» έχουμε και… εξυπνακίστικο καιροσκοπικό αμοραλισμό μιας… γιαλαντζί «Αριστεράς». Με βολεμένους άβουλους «βουλευτές», μηδέν, πέραν της βολής τους και του βολέματος οικείων, βουλόμενους. 

Γ. Π. Μασσαβέτας

www.massavetas.gr


NEWSLETTER