Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017 17:34

Και τώρα… προσγειωθείτε Ι Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον
Και τώρα… προσγειωθείτε Ι Γ. Μασσαβέτας

Είναι πολύ εύκολο, αν μπείτε στο YouTube ή στην ιστοσελίδα Alexandroupoli on line, να δείτε τι σημαίνει τεράστια πολιτική κωλοτούμπα.

Θα απολαύσετε τον επαναστάτη Αλέξη Τσίπρα σε πλήρη αγωνιστική έξαρση. Θα τον δείτε και θα τον ακούσετε, ενώπιον ενός σταθμού διοδίων, να συμπαραστέκεται σε εκείνους που «σπάνε τις μπάρες», στα μέλη του «Κινήματος Δεν Πληρώνω». Να περιγράφει το καθεστώς των διοδίων στο ελληνικό οδικό δίκτυο με τα πιο μελανά χρώματα: «Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, όπου συντελείται ένα τεράστιο οικονομικό έγκλημα σε βάρος του λάου». Και να καλεί τους πολίτες σε εξέγερση διά της ανυπακοής: «Η ανυπακοή είναι πλέον ένας δρόμος που θα γίνει μαζικός».

Μείνετε για λίγο εκεί και απολαύστε, όλα αυτά τα επαναστατικά και…χουβαρνταλίδικα, που θα μας απάλλασσαν από τα «χαράτσια των διοδίων». Μαζί με την ανάλυση του κ. Τσίπρα που καταγγέλλει ότι τα διόδια επιβάλλονται από τις κυβερνήσεις για να «αισχροκερδούν οι μεγαλοεργολάβοι» με τους όποιους διαπλέκεται η πολιτική εξουσία. Ζήστε για λίγο και σεις με τις αυταπάτες, υπεριπτάμενοι στους αιθέρες ενός παραδείσου όπου κανείς δεν θα πλήρωνε διόδια, κανείς δεν θα πλήρωνε ΕΝΦΙΑ, κι άλλα ωραία και μελίρρυτα. Και μετά, προσγειωθείτε.

Μετά, διαβάστε τις δηλώσεις των χθεσινών θιασωτών τού «Δεν Πληρώνω» και σημερινών εξουσιαστών, με τις όποιες δικαιολογούν την απόφασή τους να δημιουργήσουν όχι 3-4, αλλά 38 σταθμούς διοδίων στην Εγνατία Οδό!

Οι αναγνώστες μου γνωρίζουν πολύ καλά πόσο είχα εναντιωθεί σε αυτές τις ανοησίες. Ηδη από τον Φεβρουάριο του 2011 έγραφα: «Απέναντι στους εξυπνάκηδες εργολάβους ή τους χαρτογιακάδες της εξουσίας, που δεν το έχουν σε τίποτα να στήσουν ένα σταθμό διοδίων ακόμη και μέσα στην ίδια πόλη, η λύση δεν είναι οι άλλοι "εξυπνάκηδες" του "Δεν πληρώνω" κι από πάνω καταστρέφω και την κοινή περιουσία». 

Πληρώνουν πολλά οι πολίτες -όσοι βεβαίως πληρώνουν τους φόρους τους-, ώστε θα ήταν εύλογο το κόστος πανάκριβων, τόσο στην κατασκευή όσο και στη συντήρηση τους, οδικών δικτύων, να καλύπτεται από αυτούς. Και να μη χρειάζονται επιπλέον διόδια. Αλλά οι φόροι «φαγώθηκαν» σε άλλα. Οπότε δεν γίνεται να μην υπάρχουν καθόλου διόδια. Αλλά τουλάχιστον, να εκλογικευτούν. Να σταματήσει η κατάχρηση. Και της εξουσίας και των εργολάβων. 

Και να έχουμε μυαλό... ώστε, αντί του «Δεν Πληρώνω», να προτιμούμε το «Δεν Ψηφίζω» όσους με κορόιδεψαν.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

www.massavetas.gr


NEWSLETTER