Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 13:08

Κάτω η χούντα του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοΐδη

Γράφτηκε από τον
Κάτω η χούντα του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοΐδη

 Αίσχος. Καταλύεται η δημοκρατία. Καταργείται η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Επιβάλλεται άγριο αστυνομικό κράτος. Απόδειξη η βάρβαρη επίθεση σε χώρο πανεπιστημιακού ασύλου, που είχε μάλιστα και ρατσιστικό χαρακτήρα, αφού οι 6 συλληφθέντες είναι άπαντες σκουρόχρωμοι αλλοδαποί.

Για το τι γίνεται πέριξ αλλά και εντός του εμβληματικού κτηρίου της Νομικής, του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕΕ), όπως και σε κεντρικές σχολές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχω γράψει πολλές φορές. Εχω μάλιστα περιγράψει περιστατικό που βίωσα στην οδό Σίνα, όταν Αφρικανός διακινητής με… διέταξε να φύγω γρήγορα και να μην παρατηρώ τη σκηνή με δύο… πελάτες του που «καρφώνονταν» δημοσίως στο μικρό παρκάκι έξω από την αυλόπορτα της Νομικής.

Επιτέλους είδαμε μια αστυνομική επιχείρηση στον χώρο πέριξ του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Επιχείρηση που απέδωσε 6 συλλήψεις για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών (ηρωίνης και ινδικής κάνναβης) αλλά και για λαθρεμπόριο καπνού και τσιγαρόχαρτων για «στριφτά». Και ελπίζω να είναι απλώς η αρχή μιας τακτικής που θα έχει συνέχεια και συνέπεια. Οτι δεν θα έχει τη γνωστή μοίρα κάποιων θεαματικών «επιχειρήσεων-σκούπα», που ξεχνιούνται και εξατμίζονται ταχύτατα.

Τώρα περιμένω τις αντιδράσεις από τους «αριστεριστές», στους οποίους έχει, εκουσίως, καταταγεί και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα εκπλαγώ αν δω να καταγγέλλουν την κυβέρνηση, προσωπικώς τον Μητσοτάκη, την ΕΛΑΣ αλλά και ειδικώς τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για… χουντική συμπεριφορά. Πρωτίστως για κατάλυση του… πανεπιστημιακού ασύλου, αφού οι διακινητές έχουν γίνει επιστήμονες στις μεθόδους που χρησιμοποιούν, αλλά και για ρατσιστική πολιτική, αφού οι συλληφθέντες ανήκουν σε αλλοδαπές φυλές.

Είναι άλλωστε περισσή η ευκολία με την οποία χρησιμοποιούνται οι όροι «χούντα» και «χουντικός», ακόμη και από σοβαρά υποτίθεται έντυπα της τσιπρικής «Αριστεράς». Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αρθρογραφία της Εφημερίδας των Συντακτών κατά του νέου γ.γ. Τουρισμού Κωνσταντίνου Λούλη, την αποπομπή του οποίου ζητά με το επιχείρημα ότι είναι «χουντικός». Και ποιο είναι το «στοιχείο» που προσκομίζουν; Οτι επισκέφθηκε, όχι όταν ήταν στην εξουσία αλλά όταν ήταν στη φυλακή, τον Γεώργιο Παπαδόπουλο και τη σύζυγό του Δέσποινα. Αποσιωπώντας το γεγονός ότι είναι συλλέκτης ιστορικών αντικειμένων και μαρτυριών και ότι για τον ίδιο λόγο έχει επισκεφθεί τη χήρα του Χότζα, συγγενείς του Τσαουσέσκου και του Ζίβκοφ, αλλά και το σπίτι του Στάλιν.

Εχουμε χάσει τον μπούσουλα.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER