Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 17:26

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας λογοκρισίας!!!

Γράφτηκε από την
Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας λογοκρισίας!!!

 

Το είδαμε και αυτό. Το μεγαλύτερο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, έκλεισε για μια εβδομάδα τη σελίδα του δημοφιλούς Ελληνα γελοιογράφου, του Αρκά. Διότι, όπως ανακοινώθηκε, υπήρχαν πολλές «αναφορές» χρηστών που κατήγγειλαν ως απαράδεκτο το περιεχόμενο των σκίτσων του, χαρακτηρίζοντάς το άλλοτε ως ρατσιστικό κατά των… ευτραφών, άλλοτε ότι προάγει τον μισογυνισμό και άλλα φαιδρά παρόμοια. Ενώ εκείνο που τους πονούσε στην πραγματικότητα ήταν η στροφή του στην πολιτική γελοιογραφία.

Αν διερωτάσθε πότε και από ποιους υποβλήθηκαν αυτές οι «αναφορές ανεπιθύμητου ή επιβλαβούς περιεχομένου» θα πρέπει να ανατρέξετε στις ημέρες δόξης της… αντικειμενικής και ακομμάτιστης ΕΡΤ. Συγκεκριμένως σε εκείνη την εκπομπή… αγλάισμα του δημοκρατικού τρόπου σκέψης και έκφρασης της περίφημης Κατερίνας Ακριβοπούλου, τη «Δεύτερη ματιά», ένα μήνα πριν από τις εκλογές, στις 7 Μαΐου.

Αφορμή ήταν η συνεργασία του συγκεκριμένου κοινωνικού δικτύου με μια ανεξάρτητη ελληνική οργάνωση, την Ellinika Hoaxes η οποία εδώ και χρόνια ασχολείται με την αποκάλυψη των πλέον διαδεδομένων ψεύτικων «ειδήσεων», πολιτικού ή άλλου περιεχομένου. Δήθεν «ειδήσεων» ή θεωριών συνωμοσίας -όπως η περίφημη θεωρία ότι μας ψεκάζουν για να μας υποτάξουν- που ευκόλως αναπαράγονται, παίρνουν τη μορφή «βομβαρδισμού», ώστε τελικώς κάποιοι να τις πιστεύουν.

Το ένα αστέρι του ΣΥΡΙΖΑ, η Ακριβοπούλου, είχε καλέσει ένα άλλο αστέρι του χώρου που έχει αυτοανακηρυχθεί ως «Πρόεδρος των Ελλήνων χρηστών του Ιντερνετ», κάποιον Νίκο Βασιλάκο. Οστις ενοχλημένος όσο και η Ακριβοπούλου από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη οργάνωση είχε αποκαλύψει και μερικά από τα κατασκευασμένα ψέματα που εκπορεύονταν από τους μηχανισμούς προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ζητήσει να κάνει ο Τσίπρας στο Διαδίκτυο ό,τι έκανε και ο Ταγίπ Ερντογάν: «Δεν υπάρχει αυτό που ζούμε… (Αυτό που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση) είναι απλό: Να καταργήσει τα πάντα, να πει ότι δεν ισχύει τίποτα. Να φωνάξει το Facebook και να πει: “Ελα εδώ, έχω εγώ προεκλογική περίοδο και ταράζεις τα νερά;”. Εγώ θα κατέβαζα τους διακόπτες όπως έκανε ο Ερντογάν…». Πηγή: Protagon.gr

Τόσο δημοκράτες είναι οι άνθρωποι. Και αφού δεν κατάφεραν «να κατεβάσει τους διακόπτες» ο Τσίπρας (οπότε θα γινόμασταν διεθνώς ρεντίκολο), ξέσπασαν πάνω στον Αρκά. Επειδή η καυστική του σάτιρα τους πονούσε και τους έσφαζε. Με ποδηγετούμενη συρροή «αναφορών» έτυχαν τελικώς την, έστω πρόσκαιρη, και πάντως προαναγγελθείσα λογοκρισία του.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER