Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 20:22

Το ΠΑΣΟΚ δεν χαρίζεται, δεν κληρονομείται, δεν τεμαχίζεται σε τιμάρια…

Γράφτηκε από την
Το ΠΑΣΟΚ δεν χαρίζεται, δεν κληρονομείται, δεν τεμαχίζεται σε τιμάρια…

Εφτασε η μέρα που σαν σήμερα πριν από 45 χρόνια άλλαξε η σύγχρονη πολιτική ιστορία και είδαμε άσπρη μέρα τόσα εκατομμύρια άνθρωποι σε ετούτη την χώρα.

Ηταν 3 του Σεπτέμβρη όταν οι μη προνομιούχοι είδαν ελπίδα και πήραν ανάσα για ένα καλύτερο αύριο. Εφτασε η μέρα όπου μια παρέα ανθρώπων με όραμα όρεξη και μπροστάρη τον Ανδρέα Γεωργίου Παπανδρέου ανακοίνωσαν τις αρχές και τις αξίες ενός κινήματος που είχε ανάγκη ο λαός και πήγαζε από τον λαό. Ενα κίνημα που πρέσβευε αλληλεγγύη, δημοκρατία, ειρήνη, και ένωνε τον κόσμο. Ενα κίνημα που οι δημοκρατικές διαδικασίες ήταν το παν εντός και εκτός της ηγεσίας. Ενα κίνημα που θέλησε να φέρει δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα σε κάθε πολίτη της χώρας.

Το πανελλήνιο σοσιαλιστικό κίνημα ήρθε σαν σήμερα το 1974 και δηλώνει ακόμα παρόν γιατί είμαστε μερικοί ανά την Ελλάδα που ούτε ντρεπόμαστε ούτε φοβόμαστε να το πούμε ότι φτιάξαμε την Ελλάδα μια φορά και θα το κάνουμε και δεύτερη. Το ΠΑΣΟΚ με τόσους επιβλητικούς ηγέτες όπως ο Ανδρέας ο Χαραλαμπόπουλος, ο Γεννηματάς, η Μελίνα, δεν θυμίζει σε τίποτα την σημερινή παρωδία του ΚΙΝΑΛ όπου ανήκει και το κίνημα του ΠΑΣΟΚ. Ενα ΚΙΝΑΛ δεν φέρνει την άνοιξη πόσο μάλλον όταν όλα γινόταν πίσω από κλειστές πόρτες και με διορισμένες όλες μα όλες τις θέσεις χωρίς ο κόσμος να συμμετέχει και να αποφασίσει για την πορεία και τις επί μέρους τοποθετήσεις του κινήματος σε βασικά και κρίσιμα ζητήματα.

Κύριοι του ΚΙΝΑΛ ή αλλιώς βιαστές των αρχών του Ανδρέα Παπανδρέου είστε και επίσημα απέναντί μας εδώ και λίγες ημέρες. Απέναντι από μια γενιά που προσπάθησε να βάλει στην άκρη τον εγωισμό, την όρεξη τον αυθορμητισμό της και να συμμετέχει στο ΚΙΝΑΛ. Από μια γενιά που παλεύει στα δημόσια και δωρεάν πανεπιστήμια μέσω φοιτητικών παρατάξεων αλλά και απόφοιτους πανεπιστημίων που βλέποντας το έγκλημα στο να δηλώσετε «παρών» με τέτοια άνεση σε ένα νόμο έκτρωμα και ντροπής, όπως τότε με την αγαπημένη των πολλών «κυρίας» Αννα; Διαμαντοπούλου. Είμαστε και θα παραμείνουμε απέναντι από καθετί που παραβιάζει τις αρχές και τις αξίες της 3ης του Σεπτέμβρη και εσείς όσοι πιστοί παραμένουν θα πρέπει να ενώνετε και να προστατεύετε τα ιδανικά τα οράματα και τις αξίες μας. Δυστυχώς δεν κάνετε, δυστυχώς απέτυχε το ΚΙΝΑΛ, εξάλλου το είπε και ο Νίκος ο Παπανδρέου όπως και ο Παύλος ο Γερουλάνος, ο τελευταίος που πάλεψε στα ίσια τον δήμο Αθηναίων με την σημαία του ΠΑΣΟΚ απέναντι και από το μισό ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ.

Οσο εσείς κλείνετε πόρτες τόσο θα πέφτουν και τα ποσοστά, αν και κάποιοι βγήκαν να πανηγυρίσουν με την τρίτη θέση και το 8%, ένα ποσοστό ντροπής και ήττας.

 

Ανδρέα, ζεις και σπέρνεις εφιάλτες...

Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες 3 του Σεπτέμβρη...

 

Γεώργιος Λίγγρης

Παραιτηθείς γραμματέας ΚΙΝΑΛ Δήμου Πύλου-Νέστορος


NEWSLETTER