Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 18:33

Ανησυχούμε για την υγεία μας

Γράφτηκε από την
Ανησυχούμε για την υγεία μας

Της Φωτεινής Κελεπούρη

Με λύπη και οργή είδαμε στο πρωτοσέλιδο της 4ης Δεκεμβρίου 2019, με την υπογραφή του κ. Θ. Λαγού μια πρωτοφανή αντιδεοντολογική γραφή, η οποία εκθέτει πολύ την εφημερίδα σας. Ο εν λόγω συντάκτης χωρίς τον στοιχειώδη σεβασμό απέναντι σε πολίτες που δεν γνωρίζει, τους κατατάσσει αυθαίρετα σε ακολούθους ενός “παραληρήματος” εννοώντας μία επιστολή του κ. Μέτση! Με ποιο δικαίωμα χρέωσε χιλιάδες ανθρώπους με τις απόψεις του ενός και κρέμασε όλο το Δ.Σ. και όλους εμάς σε μια “λέξη” που δεν ειπώθηκε καν στην αίθουσα αλλά την βρήκε γραμμένη στην εν λόγω επιστολή; Εμείς ακούσαμε εδώ τον κ. Μέτση και άλλους επιστήμονες, Ελληνες και ξένους, που έχουν μιλήσει στην πόλη ή στα ΜΜΕ και κρατήσαμε μόνο τις επιστημονικές τους θέσεις... και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό. Στο Δ.Σ. μίλησαν 3 δικηγόροι με τις διαφορετικές απόψεις τους, οι οποίες συμμετέχουν εθελοντικά στην προσπάθεια. Μίλησε εκπρόσωπος από την Οικολογική Κίνηση, ο οποίος έθεσε 10 ερωτήματα σχετικά με το θέμα των κεραιών του δικτύου, των τεχνικών προδιαγραφών, τις βιολογικές μετρήσεις για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ο οποίος ούτε καν γνώριζε για τη συγκεκριμένη επιστολή, όπως άλλωστε και χιλιάδες συμπολίτες μας. Αυτό που έκανε ο συντάκτης σας δεν λέγεται δημοσιογραφία, αλλά στρατευμένη και στοχευμένη υπηρεσία σπίλωσης.

Επειδή λοιπόν ήταν προσβολή για το πρόσωπό μας, ζητούμε να επανορθώσει, να αναγνωρίσει ότι ήταν λάθος του αυτή η οπτική και να μας ζητήσει συγγνώμη. Εμείς που ανησυχούμε για το θέμα της υγείας μας και μας χαρακτηρίζει “σκοταδιστές” δεν εκφράζουμε κάτι δικό μας αλλά τις επιφυλάξεις, τις έρευνες, τις δηλώσεις, τα πορίσματα επιστημόνων εντός και εκτός Ελλάδος. Σε αυτές τις επιφυλάξεις διεθνούς κύρους επιστημόνων στηρίχτηκε η απόφαση των δημοτικών συμβούλων (γι’ αυτό άλλωστε έφεραν και το θέμα με καταθέσεις τους στο συμβούλιο για συζήτηση) και όχι σε μια επιστολή την οποίαν δεν ξέρω αν γνώριζαν. Επίσης είχαν ενστάσεις και για την ίδια τη σύμβαση του δήμου για τα μη ανταποδοτικά οφέλη από πλευράς εταιρείας. Ηταν όμως φυσικό να υπερισχύσει το θέμα της υγείας...

Επειδή επιπλέον ο συντάκτης σας δεν περιορίστηκε στο πρωτοσέλιδο, αλλά συνέχισε και με άλλο κείμενο σε άλλη σελίδα: “Ποιος θα σταματήσει τους σκοταδιστές”, όπου με την ίδια... ευαισθησία μάς χαρακτηρίζει παλαβούς και παρανοϊκούς, απαιτούμε να ζητήσει επίσης συγγνώμη άμεσα για τη συκοφαντία και λασπολογία εις βάρος μας. Στη συνέχεια ας το καταλάβει. “Ντροπιαστική” δεν είναι η απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Καλαμάτας, αλλά η δική του “απρεπής συμπεριφορά” προς το Σώμα, το οποίο είναι “βουλευόμενο” όργανο που εκφράζει τους πολίτες και όχι τον ίδιο.

Δηλώνουμε ότι δεν έχουμε την τιμή να γνωρίζουμε τον κ. Λαγό και όπως καταλαβαίνετε αυθαιρετεί ασυστόλως εις βάρος μας, μέσα από τη μικρή εξουσία του Τύπου, καταργώντας ουσιαστικά τη δημοσιογραφική του ιδιότητα. Δηλώνουμε επίσης στην έγκριτη εφημερίδα σας ότι: Εμείς ανησυχούμε για την επικινδυνότητα της επιπλέον ακτινοβολίας -που θα επιφέρει σύμφωνα με τη διεθνή έκκληση των ειδικών η νέα τεχνολογία- με δεδομένο το γεγονός ότι η ήδη υπάρχουσα ΗΜ/ακτινοβολία -είναι άλλωστε γνωστό σε όλους- προκαλεί ήδη πολλές βλάβες στην υγεία, ειδικά στα παιδιά και τις εγκύους. Η βλαπτικότητά της είναι πιστοποιημένη και για καρκίνο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και επειδή στις μέρες μας έχουμε επιδημικό σχεδόν φαινόμενο ασθενών με καρκίνο, εκφράζουμε απολύτως δικαιολογημένη ανησυχία όταν έχουμε και τις δηλώσεις επιστημόνων διεθνούς κύρους, οι οποίοι είναι άκρως επιφυλακτικοί έως αρνητικοί στην απόπειρα αυτού του πρωτοφανούς παγκοσμίου δικτύου εφαρμογών (Ιοτ κ.λπ.), το οποίο θα λειτουργεί με ασύρματη σύνδεση(!) και με τη χρήση εκατομμυρίων επιπλέον κεραιών πάνω στη γη (Global Appeal.for 5G). Αναρωτιόμαστε με ποια αρμοδιότητα, με ποια ειδικότητα και ποιες περγαμηνές ο συντάκτης σας υπεραμύνεται του δικτύου αυτού, τη στιγμή που ειδικοί επιστήμονες οι οποίοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην έρευνα για το πολύπλοκο θέμα των ακτινοβολιών και των επιπτώσεών τους πάνω στον άνθρωπο και το περιβάλλον, στέκονται τόσο επιφυλακτικοί. Μήπως του έχει πει κάτι η Wind; Σας γνωρίζουμε επίσης ότι τα όρια που επικαλέστηκαν στο συμβούλιο είναι τα ίδια από το 1998! Θυμάστε τι έχει αλλάξει από τότε στην κινητή επικοινωνία; Επίσης δεν λαμβάνετε υπ’ όψιν ότι μετράνε και πολλοί άλλοι παράγοντες, όπως ο χρόνος παραμονής δίπλα και σε πολύ χαμηλά ακόμα όρια (εργασία, κατοικία κ.λπ.), αφού η ακτινοβολία είναι σωρευτική και πάντα μιλάνε οι ειδικοί για “όρια επικινδυνότητας” και όχι “ασφαλείας”.

Δηλώνουμε επίσης στην εφημερίδα σας ότι ουδεμία σχέση έχουμε με “τράπεζες” Ανατολής-Δύσης, ούτε με θεωρίες συνωμοσίας, ούτε έχουμε αμφισβητήσει ποτέ την οποιαδήποτε επιστήμη και τεχνολογική πρόοδο. Το μόνο που απαιτούμε είναι αυτές να βρίσκονται στην υπηρεσία του ανθρώπου και να λειτουργούν για το καλό της ανθρωπότητας. Τεχνολογική πρόοδος δεν σημαίνει αυτόχρημα και κοινωνική, πνευματική, πολιτισμική. Δείτε απλώς γύρω μας τι συμβαίνει και στον πλανήτη γενικότερα. Εσείς τι λέτε; Πάμε καλά; Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα παράγουν πάντα νέα προϊόντα. Η ευθύνη από κει και πέρα ανήκει σε μας.

Ελπίζουμε η “Ελευθερία” να στρατευτεί σε αυτήν την αναζήτηση της επιστημονικής αλήθειας για το 5G για το καλό όλων μας.


NEWSLETTER