Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 09:57

Περιβαλλοντική - Πολιτιστική Ενωση Μεσσηνίας: Πρόταση για συμμετοχή επιστημόνων σε εκδήλωση για το 5G

Γράφτηκε από την
Περιβαλλοντική - Πολιτιστική Ενωση Μεσσηνίας: Πρόταση για συμμετοχή επιστημόνων σε εκδήλωση για το 5G

 

Οι αντιδρώντες στη λειτουργία 5G στην πόλη της Καλαμάτας δημιούργησαν την Περιβαλλοντική - Πολιτιστική Ενωση Μεσσηνίας.

Και την περασμένη Τρίτη κατέθεσαν στο δήμο αίτημα-υπόμνημα σχετικά με τη διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας, την οποία έχει υποσχεθεί ο δήμαρχος μέσα στον Ιανουάριο, για την εισαγωγή ή μη της νέας τεχνολογίας 5G στην Καλαμάτα.

Αυτό που ζητούν είναι στη συγκεκριμένη εκδήλωση να συμμετάσχουν 4 επιστήμονες, τους οποίους εντόπισαν, όπως αναφέρουν, “αφού αναζητήσαμε τα πρόσωπα εκείνα και τους φορείς, οι οποίοι εντός της ελληνικής επικράτειας έχουν πραγματοποιήσει έρευνες με πειράματα σε ζωντανούς οργανισμούς για την τεκμηρίωση των βιολογικών επιδράσεων της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας”.

Κατά την άποψη της Ενωσης “είναι Ελληνες διακεκριμένοι επιστήμονες, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει και δημοσιεύσει σειρά σχετικών μελετών”. Είναι οι: Μαργαρίτης Λουκάς, PhD, βιοχημικός, γενετιστής, ομότιμος καθηγητής Κυτταρικής Βιολογίας και Ραδιοβιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γεωργίου Χρήστος, PhD, βιοχημικός, γενετιστής, ομότιμος καθηγητής Βιοχημείας, Πανεπιστήμιο Πατρών. Παναγόπουλος Δημήτριος, PhD, βιοφυσικός ακτινοβολιών, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Αθήνα, Ερευνητικό Εργαστήριο Γενετικής (Χωρέμειο), Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κεφαλάς Αλκιβιάδης-Κωνσταντίνος, PhD, φυσικός με εξειδίκευση στις αλληλεπιδράσεις Η/Μ ακτινοβολιών, διευθυντής ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Αθήνα.

Η Περιβαλλοντική - Πολιτιστική Ενωση Μεσσηνίας αναφέρει ότι “οι προαναφερόμενοι επιστήμονες / ερευνητές έχουν αξιόλογο διεθνώς επιστημονικό και ερευνητικό έργο και προσφορά στους τομείς της Βιοφυσικής Ακτινοβολιών, Γενετικής και Κυτταρικής Βιολογίας και για τούτο εγνωσμένο κύρος, αποδοχή και υψηλή αναγνωρισιμότητα από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα”.

Η Ενωση θεωρεί απαραίτητη την παρουσία των επιστημόνων αυτών των ειδικοτήτων και εκφράζει την ανησυχία της, “καθώς η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύθηκε το περασμένο έτος αποφάνθηκε ότι πολύ πιθανόν να υπάρχουν επιπτώσεις στην υγεία και ακόμα χρειάζεται έρευνα για να διαπιστωθούν αυτές”.

Το αίτημα υπογράφουν εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής της Περιβαλλοντικής - Πολιτιστικής Ενωσης Μεσσηνίας η συντονίστρια Mαρίστα Ορφανού και η γραμματέας Στέλλα Χριστοπούλου.


NEWSLETTER