Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 21:20

Για τον δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Γράφτηκε από την
Για τον δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος

 

Του Χρίστου Κ. Χριστόπουλου, πρώην δημάρχου Μεσσήνης

Έχω την αίσθηση ότι, η σωφροσύνη, η λογική, ο ρεαλισμός και το επιβεβλημένο έκαναν τεράστιο βήμα, με την παρουσία και του Γενικού Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών κ. Γιάννη Καρνέση στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Καλαμάτας και Μεσσήνης την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά την χάραξη του τμήματος του δρόμου Καλαμάτα-Ριζόμυλος.

Το πιο σπουδαίο είναι ότι το Υπουργείο και η Κυβέρνηση ανοίγοντας επίσημα τα χαρτιά τους, διέγραψαν τον κίνδυνο της παραλιακής καταστροφικής χάραξης, και άνοιξαν τον δρόμο, στην διαβούλευση και τον ανταγωνιστικό διάλογο για την βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου, οριστικά και αμετάκλητα.

Κατόπιν αυτών όλες οι διαδικασίες μπορούν και πρέπει να συντομευθούν ώστε να ωριμάσει και να ξεκινήσει το μεγάλο και σπουδαίο έργο.

Δεν θεωρώ ότι καταψηφίστηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με τις προτάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης κατά την συνεδρίαση της 25ης Ιουνίου.

Οι προτάσεις του Δ.Σ. Μεσσήνης βοηθούν στο να βελτιωθεί η μελέτη σε πολλούς τομείς της και πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ΄ όψιν και στα πλαίσια του Ανταγωνιστικού Διαλόγου.

Πολύ σωστά προτείνεται η προσέγγιση της Μεσσήνης όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε η πόλις να ωφεληθεί από την χάραξη αφού  μιλάμε για αναπτυξιακό έργο και με δεδομένο ότι η προσέγγιση αυτή δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στο έργο.

Ειδικότερα: Η πρόταση μη κατασκευής κόμβου εξόδου ως σημείου έναρξης της παράκαμψης Μεσσήνης στο ύψος της πύλης της 120 ΠΕΑ δηλαδή τρίτου συνεχόμενου κόμβου σε απόσταση 500 μέτρων είναι εξαιρετική σε συνδυασμό με την προτεινόμενη έναρξη της  παράκαμψης από τον λειτουργικότατο υπάρχοντα κόμβο στην είσοδο της πόλης.

Εφ΄όσον η πρόταση αυτή γίνει δεκτή θα έχουν επιτευχθεί τα εξής:

1) Η κυκλοφορία των οχημάτων θα φθάνει στην είσοδο της Μεσσήνης και ο κάθε επιθυμών θα μπορεί εύκολα να μπεί στην πόλη (Μεγίστη ωφέλεια).

2) Από τον κόμβο αυτό είναι ευχερής η συνέχιση της πορείας των οχημάτων προς την Αρχαία Μεσσήνη την Βαλύρα, τον Μελιγαλά και γενικότερα την κεντρική Μεσσηνία αλλά και προς Πύργο και Πάτρα, είτε προέρχονται από την κατεύθυνση της Καλαμάτας, είτε από την Πυλία και την Νότια Τριφυλία.

3) Με την αυτονόητη βελτίωση  της υπάρχουσας γέφυρας του Παμίσου, δεν θα χρειασθεί η κατασκευή νέας γέφυρας νοτιότερα.

4) Οι απαλλοτριώσεις θα αρχίζουν από τον κόμβο αυτό και όχι από την είσοδο του Αεροδρομίου  με ελάφρυνση του κόστους κατασκευής του έργου.

Πολύ σπουδαία είναι και η πρόταση εξόδου της παράκαμψης της Μεσσήνης πλησιέστερα προς την πόλη κατά περίπου 750 μέτρα, όπως διατυπώνεται αφού αυτό θα σημαίνει ταυτόχρονα περαιτέρω σημαντική μείωση του κόστους των απαλλοτριώσεων αφού θα έχομε λιγότερες, επίσης επ΄ ωφελεία του έργου. Ταυτόχρονα ο εξερχόμενος από Μεσσήνη με κατεύθυνση προς Πύλο θα μπαίνει απ΄ ευθείας σχεδόν στον δρόμο του. Έτσι θα ενθαρρύνεται κάθε περαστικός να μπει στην Μεσσήνη από οποιαδήποτε κατεύθυνση και αν προέρχεται.

Αξίζει να σταθώ σ΄ αυτό το σημείο διότι εκτός των άλλων κατ΄ ουσίαν όλοι οι κινούμενοι και προς τις δύο κατευθύνσεις (προς Πύλο ή Καλαμάτα) με τους δύο κόμβους στα δύο όρια της πόλης αμφιβάλλω αν θα μπαίνουν καν στην παράκαμψη της Μεσσήνης αφού διασχίζοντας είτε την οδό Εθνάρχου Μακαρίου είτε την οδό Σταύρου Τσούση είτε την οδό Δημητρίου Κούτσικα.

Δηλαδή θα περνούν μέσα από την Μεσσήνη αφού εκτός των άλλων διανύουν ένα μόλις χιλιόμετρο αντί των πέντε περίπου της παράκαμψης. Είναι αυτονόητο ότι η Εθνάρχου Μακαρίου πρέπει να βελτιωθεί και με δαπάνες του Δήμου, αφού το έργο δεν χρηματοδοτεί τέτοιες δαπάνες, δηλαδή δαπάνες μέσα στον ιστό του σχεδίου πόλεως.

Δεν σχολιάζω περαιτέρω τις λοιπές προτάσεις του Δ.Σ. Μεσσήνης, θεωρώντας ότι τα πιο σημαντικά σημεία των προτάσεών του είναι αυτά στα οποία αναφέρομαι.

Στο σημείο αυτό κρίνω αναγκαίο να πω ότι ο Δήμος Καλαμάτας ένα και μόνον έχει να κάνει. Να αποφασίσει (ομόφωνα) σε ποιο σημείο θα ενωθεί η πόλη με τον δρόμο. Και αυτό πρέπει και μπορεί να γίνει γρήγορα. Είναι κάτι τόσο δύσκολο; Μην πνιγείτε φίλοι Καλαματιανοί σε μία κουταλιά νερό.

Κρίνω αναγκαίο απόλυτα να επανέλθω σε ένα θέμα που έθεσα προ τριμήνου για την αξιοποίηση, επί τέλους, του μαγευτικού παραλιακού μας από την Καλαμάτα ως την Βελίκα και τολμώ να πω «και γιατί όλα μέχρι το Πεταλίδι;». Η πρότασή μου αυτή δημοσιεύθηκε στο «Θάρρος» της 6ης Μαρτίου 2020.

Θα το τολμήσω εκ νέου σε μερικές ημέρες για να μην επεκταθώ σήμερα υπέρμετρα.


NEWSLETTER