Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2021 14:17

Οι εμβολιασμοί δεν είναι χώρος για… πασαρέλα

Οι εμβολιασμοί δεν είναι χώρος για… πασαρέλα

 

Πολύ καλά σας κάνουν και σας «ξεφωνίζουν» οι συριζαίοι και τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχουν. Διότι τους δώσατε το δικαίωμα. 

Ο εμβολιασμός των κορυφαίων της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας ήταν απολύτως αρκετός για να δοθεί το μήνυμα στους πολίτες ότι πρέπει και εκείνοι να εμβολιασθούν. Ότι τα εμβόλια δεν είναι επικίνδυνα ούτε… μούφες, όπως επιμένουν οι άθλιοι συνωμοσιολόγοι και άλλοι εξυπνάκηδες επιπέδου του τραγουδοποιού κ. Παντελή Θαλασσινού, που μας… ενημερώνει ότι πρόκειται απλώς για λίγο φυσιολογικό ορό και αξιώνει να του δώσουν το… μπουκαλάκι να το ελέγξει ως ειδικός!!!
Από εκεί και πέρα, έπρεπε να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στις δύο ευπαθέστερες ομάδες. Πρωτίστως στους υγειονομικούς, ιδίως τους γιατρούς και νοσηλευτές που υπηρετούν στα νοσοκομεία αναφοράς και έρχονται σε συνεχή επαφή με ανθρώπους που νοσούν από τον ιό. Παραλλήλως δε και στους υπερήλικες, ιδίως εκείνους που είτε νοσηλεύονται για άλλα υποκείμενα νοσήματα, είτε φιλοξενούνται σε οίκους ευγηρίας και συναφείς αντίστοιχες δομές.
Δεν στέκομαι μόνο στα όσα συνέβησαν στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και τα οποία αποδόθηκαν τόσο από τη διοίκησή του όσο και από την κυβέρνηση σε «αστοχία». Όταν έχουμε να κάνουμε με κάτι εντελώς νέο, επόμενο είναι να υπάρξουν και «αστοχίες». Αναφέρομαι στη γενικότερη εικόνα κυβερνητικών στελεχών που έσπευσαν ομαδικώς να κάνουν πρώτοι από όλους το εμβόλιο. Όπερ είναι απαράδεκτο, είτε το έκαναν για λόγους επικοινωνιακής… πασαρέλας, είτε για να εξασφαλίσουν πρώτοι αυτοί την προστασία του εμβολίου, αν και δεν ανήκουν, πλην βεβαίως του κ. Χαρδαλιά, σε εκτεθειμένους πρώτης γραμμής.
Έχουμε ως δεδομένο τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα ότι «πέσαμε έξω» στη βεβαιότητα ότι θα παραλάβουμε τον Ιανουάριο δύο εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, όπως μας διαβεβαίωνε ο ίδιος τους δύο προηγούμενους μήνες. Άρα το εμβόλιο δεν είναι «εν επαρκεία». Και όταν κάτι είναι σε έλλειψη, ισχύει για εκείνους που ασκούν εξουσία το ήθος που δίδαξε ο Μέγας Αλέξανδρος, όταν επιστρέφοντας από την Ινδία το στράτευμα βρέθηκε, στην έρημο της Γεδρωσίας, σε καθεστώς ξηρασίας, με βασανιστική δίψα.
Όπως περιγράφει ο Αρριανός, όταν στρατιώτες του κατάφεραν να συγκεντρώσουν σε ένα κράνος μικρή ποσότητα νερού και του το πρόσφεραν, εκείνος αρνήθηκε να το πιει, αφού δεν μπορούσαν να ξεδιψάσουν και οι στρατιώτες του.
Εσείς γατί τρέχετε να… ποτίσετε πρώτοι-πρώτοι την αυλή σας;

 

Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr