Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 22:30

Καθαρές κουβέντες για τα μεγάλα οδικά έργα

Γράφτηκε από τον

Είναι η εποχή της κριτικής, της αυτοκριτικής και της ανάγκης να αλλάξουμε πολιτική.

Για να αλλάξει, επιτέλους, η εικόνα του τριτοκοσμικού και προβληματικού οδικού δικτύου της Μεσσηνίας. Είναι η περίοδος που οι ντόπιοι συνειδητοποιούν και οι επισκέπτες γνωρίζουν ότι ένας ελκυστικός και ευλογημένος τόπος στερείται ακόμα των πιο βασικών του υποδομών. Είναι η εποχή που πρέπει να φωνάξεις, να στείλεις μήνυμα ότι δεν πάει άλλο. Οτι ήρθε η ώρα η Μεσσηνία να αποκτήσει τα αυτονόητα, αυτά που δικαιούται ένας σύγχρονος αναπτυσσόμενος τόπος.
Γι’ αυτό οι έχοντες εξουσία και αρμοδιότητες σε αυτό τον τόπο οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να οργανωθούν, να παρακολουθούν την πορεία των έργων που έχουν δρομολογηθεί και να πιέζουν για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων. Οφείλουν να κινητοποιηθούν συντονισμένα, ενωτικά, με το συμφέρον του τόπου πάνω απ’ όλα.
Η Μεσσηνία οφείλει να γνωρίζει πού βρίσκονται οι διαδικασίες του πιο σημαντικού οδικού άξονα, του Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη. Να παρακολουθεί και να πιέζει υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες της κεντρικής εξουσίας, ώστε τα βήματα να υλοποιούνται στις προθεσμίες τους και η ανάδειξη αναδόχου να γίνει το αργότερο στο πρώτο 6μηνο του 2022.
Το ίδιο πρέπει να γίνει και για το Τζάνε - Καλαμάκι στο δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη. Να ξεκαθαρίσει η κεντρική εξουσία σε συνεννόηση με την Περιφέρεια τον τρόπο για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του έργου. Δεν χωρούν δικαιολογίες. Αιρετοί και υπηρεσιακοί έμπλεξαν τα πράγματα και οφείλουν να τα ξεμπλέξουν.
Κι επιτέλους, η κεντρική εξουσία να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με το Καλό Νερό - Τσακώνα. Αν δεν γίνει αυτοκινητόδρομος ας βελτιωθεί όσο πρέπει, για να μην χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές. Καθαρές κουβέντες που θα τηρηθούν με συνέπεια περιμένει ο κόσμος για τα μεγάλα οδικά έργα του νομού.