Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 15:15

Μας «κράζουν» για τις στρατιές των μετακλητών

Γράφτηκε από τον
Μας «κράζουν» για τις στρατιές των μετακλητών

Είναι γνωστό ότι στην οικογένεια Μητσοτάκη υπάρχει παράδοση με την γερμανική παιδεία.

Αλλά δεν είναι δα και υποχρεωτικό να γνωρίζει κανείς καλώς την γερμανική γλώσσα, προκειμένου να ενημερώνεται για το πώς μας βλέπουν οι Γερμανοί. Ας είναι καλά η “Ντόιτσε Βέλε”. Η οποία, στην ελληνόφωνη ιστοσελίδα της, έχει καθημερινώς ένα απάνθισμα των σημαντικότερων άρθρων του γερμανικού Τύπου. Ιδίως εκείνων που αναφέρονται στην Ελλάδα.

Οπότε, υποθέτω κ. Πρόεδρε, ασφαλώς έχετε ενημερωθεί για ένα άρθρο της εφημερίδας “Berliner Zeitung” το οποίο αναφέρεται σε ένα νοσηρό φαινόμενο του δημόσιου βίου μας. Τις στρατιές των “μετακλητών” υπαλλήλων με τις οποίες επιβαρύνουν, όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα που περνούν από την εξουσία, τις δαπάνες του Δημοσίου. Δηλαδή, σε τελευταία ανάλυση, τις αντοχές των Ελλήνων φορολογουμένων.

Για το ενδεχόμενο να διέφυγε της προσοχής σας, να μην περιελήφθη στην αποδελτίωση των σημαντικών κείμενων, που κάνουν για λογαριασμό σας οι επιφορτισμένοι με την ενημέρωσή σας συνεργάτες σας, μεταφέρω εδώ ένα απόσπασμα από το άρθρο, όπως έχει μεταφρασθεί από την “Ντόιτσε Βέλε”:

«Στην πραγματικότητα οι μετακλητοί είναι καθαρή σπατάλη. Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει αρκετούς δημοσίους υπαλλήλους: σχεδόν 600.000 σε μία χώρα με πληθυσμό που δεν ξεπερνά τα έντεκα εκατομμύρια. Στην Αθήνα όμως οι μετακλητοί είναι ένα δοκιμασμένο εργαλείο, είναι ο συνεκτικός δεσμός ανάμεσα στην κυβέρνηση, το κράτος και τον λαό. Μία νέα θέση μετακλητού συνοδεύεται από πλουσιοπάροχες, για τα δεδομένα της χώρας, απολαβές συν τα ειδικά
επιδόματα. Το ποσό είναι σχεδόν τριπλάσιο από τον μισθό ενός ιδιωτικού υπαλλήλου. Οι υπέροχες αυτές δουλειές απευθύνονται κατά προτίμηση σε συγγενείς κρατικών αξιωματούχων ή κομματικών στελεχών, ανεξαρτήτως επαγγελματικής κατάρτισης. Αυτό που μετράει δεν είναι η ικανότητα και τα επαγγελματικά προσόντα, αλλά η πιστή συμπεριφορά και ο συγχρωτισμός με την εξουσία. Πρόκειται για μία κουλτούρα μετριότητας, την οποία μαθαίνουν τα παιδιά από το σχολείο ακόμη. Ακόμη και ο Μητσοτάκης, γόνος παλαιάς πολιτικής δυναστείας και ο ίδιος, εφήρμοσε μετά την εκλογική νίκη του τα καθιερωμένα, θεσπίζοντας ολόκληρη βιομηχανία μετακλητών».

Να περιμένω να διαβάσω, αύριο είτε μεθαύριο, μιαν αποστομωτική απάντηση; Όχι απλώς με ισχυρισμούς, αλλά με στοιχεία που να πείθουν ότι δεν κάνετε και εσείς εκείνα για τα οποία κατηγορούσατε τους άλλους; Ή έχουν δίκιο οι αρθρογράφοι, οπότε απλώς θα “το κάνετε γαργάρα”;

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER