Κυριακή, 15 Μαϊος 2022 23:49

Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, καλημέρα ήλιε καλημέρα!

Γράφτηκε από την
Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, καλημέρα ήλιε καλημέρα!

Του Γιάννη Διονυσόπουλου, διδάκτορα Οικονομικών Επιστημών, Αν. Γραμματέα Τομέα Επιστημόνων ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μέλους ΣτΑ Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Κάποιοι νόμιζαν, ήθελαν, πίστευαν, ήλπιζαν, πως το ΠΑΣΟΚ το κίνημα που ίδρυσε ο μεγάλος πολιτικός ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου, η ιστορική Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη της χώρας, θα οδηγηθεί σε μαρασμό, σε φθορά, σε παρακμή και εξαφάνιση.

Το ΠΑΣΟΚ τα πρώτα χρόνια της οικονομικοκοινωνικοπολιτκής κρίσης απαξιώθηκε και λοιδορήθηκε στα μάτια του ελληνικού λαού, καθότι το «πυροβολούσαν» αδιακρίτως με τις ιδεοληψίες, τα ψέματα, τις αυταπάτες, και τους λαϊκισμούς τους, τόσο η συντηρητική Δεξιά παράταξη, όσο και η πολιτικά τυχοδιωκτική δήθεν Αριστερά, χρεώνοντας του, όπως αποδείχτηκε αδίκως όλα τα «δεινά» της μεταπολίτευσης

Το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια πέρασε και επέζησε, «από σαράντα κύματα», χάρη σε αυτούς που δεν το εγκατέλειψαν ποτέ, δίνοντας σκληρές μάχες για να εξακολουθεί να υπάρχει η ψυχή του αποτυπωμένη στις καρδιές μας, για να στεκόμαστε σήμερα όρθιοι μπροστά στις νέες προκλήσεις, με συναίσθηση του καθήκοντος για να σταθούμε αντάξιοι της ιστορίας μας και να ηγηθούμε μιας νέας νικηφόρας προσπάθειας για την ανάταξη του τόπου μας.

Η αείμνηστη Πρόεδρος μας Φώφη Γεννηματά με σκληρή δουλειά, με γνώμονα την πολιτική ενότητα, την αυτόνομη πορεία, την προοδευτική ταυτότητα κατάφερε να κρατήσει στα δύσκολα πέτρινα χρόνια όρθιο το ΠΑΣΟΚ, να μεγαλώσει το Κίνημα και σήμερα ο νέος μας Πρόεδρος Ν. Ανδρουλάκης, με τον αέρα της ανανέωσης, δημιουργεί τις νέες συνθήκες για το μέλλον μας, με το νέο προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα.

Στις εκλογές της 8ης Μαΐου για την επιλογή του ονόματος, συμβόλου και για την ανάδειξη Συνέδρων, Νομαρχιακών και Δημοτικών Επιτροπών της παράταξης μας, η κοινωνία μας έδειξε ότι, αφενός αφυπνίζεται και γίνεται συνοδοιπόρος μας στο δρόμο προς τη νέα Αλλαγή και αφετέρου επέλεξε την παρακαταθήκη της ιστορίας των αρχών και αξιών του ΠΑΣΟΚ με την ευρύτητα του Κινήματος Αλλαγής.

Η απρόσμενα αυθόρμητη μεγάλη προσέλευση των συμπολιτών μας και κυρίως της νέας γενιάς ξεπέρασε κάθε προσδοκία που εκτός από τη δημιουργία ικανοποίησης και ενθουσιασμού, είναι ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας που μας επιφορτίζει με την απαιτούμενη σοβαρότητα και ευθύνη, για να ανταποκριθούμε με όραμα και τολμηρές προοδευτικές – μεταρρυθμιστικές - προγραμματικές προτάσεις στις ελπίδες του λαού μας, στηριζόμενοι στις διαχρονικές αρχές και αξίες της 3ης του Σεπτέμβρη.

Η επιστροφή του ονόματος του ΠΑΣΟΚ  και του ιστορικού συμβόλου του ήλιου δεν είναι απλά νοσταλγία, ούτε μόνον ισχυρός συναισθηματικός δεσμός, είναι περισσότερο μια συλλογική απόφαση που αντανακλά τη θέληση μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας για πολιτικές αναπτυξιακές, κοινωνικά δίκαιες, εθνικά υπερήφανες και υπεύθυνες, είναι το αίτημα για μια νέα προοδευτική πολιτική.

Σε εμάς εναπόκειται να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι συμπολίτες μας, για να σηκώσουμε και πάλι τον ήλιο ψηλά, να δώσουμε προοδευτικές και δημοκρατικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνίας μας, να απαντήσουμε στις προκλήσεις της νέας εποχής με τρόπο ανθρωποκεντρικό, δίκαιο, αποτελεσματικό, με τεκμηριωμένες λύσεις, κοστολογημένες προτάσεις υπολογίζοντας το κόστος – όφελος για όλα τα τρέχοντα ζητήματα μακριά από ιδεοληψίες, μικροπολιτικά συμφέροντα και χωρίς λαϊκισμούς.

Με ευθύνη απέναντι στην ιστορία της παράταξής μας και συνάμα απέναντι στο μέλλον της πατρίδας στο Συνέδριο μας, στις 20 – 22 Μαΐου, είναι η ιστορική μας ευκαιρία και είναι μονόδρομος για να πετύχουμε να εκφράσουμε όλες τους προοδευτικούς Έλληνες και  Ελληνίδες για να γίνουμε ξανά η μεγάλη δύναμη Αλλαγής και Ελπίδας.

Η ιδεολογία μας, οι αρχές και αξίες μας, τα πολιτικά μας βιώματα και η ιστορικές μας καταβολές δυναμώνουν το νέο όραμα μας για μια σύγχρονη Ελλάδα με ισχυρή οικονομία, ανοιχτή στις επενδύσεις, Ελλάδα πρωταγωνίστρια στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη, Ελλάδα με δουλειές και ευημερία, σε μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, σε μια κοινωνία των ευκαιριών και της ασφάλεια για όλους.

«Χρειάζεται βούληση, σχέδιο. Γι' αυτό καλούμε τον προοδευτικό λαό, τους δημοκράτες πολίτες, τα μέλη μας, να συζητήσουμε και να βάλουμε ψηφίδα-ψηφίδα αυτό το νέο κάδρο πολιτικής που έχει ανάγκη ο τόπος», δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος Ν. Ανδρουλάκης.

Στο κάλεσμα αυτό του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής οφείλουμε όλοι οι ενεργοί πολίτες, που θέλουμε μια Ελλάδα δυνατή, μια κοινωνία ανοικτή, μια οικονομία παραγωγική, μέσα από το Συνέδριο μας να κάνουμε το επόμενο βήμα για την ενότητα, την αυτόνομη πορεία και την ανανέωση της παράταξης.

Όλοι λοιπόν παρόντες σε αυτό που μάθαμε να κάνουμε να αγωνιζόμαστε για τα όνειρα, τις ιδέες και τις θέσεις μας.


NEWSLETTER