Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022 21:33

Αυτό δεν είναι κριτική, είναι κάτι σε… σινιέ καρακατιναριό!

Γράφτηκε από τον
Αυτό δεν είναι κριτική, είναι κάτι σε… σινιέ καρακατιναριό!

 

Εδώ ο κόσμος καίγεται -κατά κυριολεξία μάλιστα- και κάποιοι/ες ασχολούνται και χύνουν δηλητήριο για το τι φόρεμα φορούσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου στη δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου ή αν ήταν… ηθική και κόσμια η εμφάνιση της βραβευμένης σκηνοθέτιδος Εύης Καλογηροπούλου. (Για όσους… το χάσατε υπενθυμίζω ότι η κ. Ασημακοπούλου εμφανίσθηκε με μακριά κόκκινη τουαλέτα και η κ. Καλογηροπούλου με μαύρο σύνολο, το κάτω μέρος του οποίου ήταν σε σχήμα σορτς).

Κανονικώς θα προσπερνούσα ασχολίαστο το νοσηρό αυτό φαινόμενο. Αλλά δυστυχώς δεν πρόκειται μόνο για σχόλια διατυπωμένα από περιθωριακούς επικριτές των πάντων στο Διαδίκτυο, από σερνικές και θηλυκές «Κατίνες». Αλλά φέρουν και «βαριές υπογραφές», με ονόματα που βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και έχουν πίσω τους ιστορικό κατοχυρωμένης «προοδευτικότητας».

Με συμπαθάτε, αλλά δεν θεωρώ καθόλου «προοδευτικό» να παραλληλίζεται μια γυναίκα, όποια και αν είναι, όχι μόνο μια ευρωβουλευτής, με φθηνή πόρνη του δρόμου, επειδή το φόρεμά της θύμιζε την εκπληκτική Τζούλια Ρόμπερτς στον αριστουργηματικώς αποδοθέντα ρόλο της ως «φθηνής πόρνης» στην ταινία «Pretty Woman».

Κατανοώ το άγχος ορισμένων, ιδίως όταν περνούν τα χρόνια, να βρίσκονται πάντα στον αφρό της επικαιρότητας, όταν μάλιστα αρχίζει να… μυρίζει πως στο πίσω μέρος του μυαλού τους υπάρχει μάλλον κάποιος στόχος. Ότι θα τους βόλευε να κλείσουν τον κύκλο της ζωής τους προσθέτοντας στα τρόπαιά τους και μια πολιτική καριέρα, ένα βουλευτιλίκι. Αλλά, έλεος, έχουμε αρκετούς σαν τον Πολάκη ή τον Μπογδάνο, δεν χρειαζόμαστε και παραλλαγή με φουστάνια.

Με αυτό το πιο… ανάλαφρο θέμα, παρότι η ψυχή μου είναι περίλυπος καθώς καίγονται τα αγαπημένα μου Βατερά, και με λιγότερες λέξεις από ό,τι συνήθως, λέω να σας αποχαιρετήσω σήμερα. Θα λείψω για δυο-τρεις ημέρες λόγω νοσηλείας. Και ελπίζω, όταν επανέλθω, να έχω καλύτερες αφορμές. Που σίγουρα θα έχω. Εδώ είναι ο τόπος όπου δεν πρόκειται να πεινάσουν ποτέ από αναδουλειά οι γελοιογράφοι και κάτι γκρινιάρηδες σαν ελόγου μου.

 

giorgismassavetas@gmail.com


NEWSLETTER