Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2024 19:53

Με σοβαρότητα και αξιοπιστία για τη διακυβέρνηση της χώρας

Με σοβαρότητα και αξιοπιστία για τη διακυβέρνηση της χώρας

 

Της Αριστέας Καζάκου

Οι επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ-Κιναλ, στις 6 και 13/10, σηματοδοτούν μια επανεκκίνηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης με στόχο και πρωταρχικό διακύβευμα την ενότητα αλλά και την ασφαλή πορεία προς την διακυβέρνηση της Χώρας. Ο λόγος –η για κάποιους λόγοι- καθώς και ο τρόπος που τέθηκε το ζήτημα των εσωκομματικών αυτών εκλογών είτε συμφωνούμε ως μέλη της Παράταξης είτε όχι, είναι αυτή την στιγμή ατελέσφορο να εξεταστούν –αν και φυσικά αποτελεί ενδιαφέρον και σίγουρα επηρεάζει αποφασιστικά την γνώμη του καθενός-.

Ο χρόνος των πειραματισμών έχει παρέλθει προ πολλού και έχει στο παρελθόν στοιχίσει. Ο προοδευτικός κόσμος έχει αντιληφθεί ποιος είναι σε θέση -με σοβαρότητα , γνώση των θεμάτων, αξιοπιστία και συνέπεια λόγων και έργων – να συνομιλήσει και να ενώσει όλο το χώρο, από το προοδευτικό Κέντρο, την πολιτική Οικολογία έως την Αριστερά. Αυτόν τον πολιτικό πλουραλισμό και την δυνατότητα ανασύνθεσης του, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής προσδοκά και μπορεί να τον εγγυηθεί.

Σε μια Ελλάδα που οι πολίτες της λυγίζουν κάτω από το βάρος της ακρίβειας, της έλλειψης και ταυτόχρονα απαξίωσης του ΕΣΥ, των δημογραφικών ζητημάτων των ζητημάτων δικαιοσύνης –η καλύτερα της έλλειψης απόδοσης αυτής- το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και με το πέρας των εσωκομματικών διαδικασιών να φροντίσει να αποδώσει η σκληρή προσπάθεια των δύο τελευταίων ετών όπως έχει εκφραστεί τόσο από τα Όργανά του αλλά και τον Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη, και να αποτελέσει την αξιόπιστη Κυβέρνηση που έχουν ανάγκη οι Έλληνες πολίτες.

Κάθε διαδικασία ανοιχτή στο λαό μπορεί -υπό προϋποθέσεις που θα υπερνικήσουν την εσωστρέφεια- να φανεί ευκαιρία για την ανάκτηση δυναμικής. Μιας δυναμικής που θα προστεθεί στην μέχρι τώρα ανοδική πορεία του Κινήματος και θα το οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης λοιπόν που οδήγησε το ΠΑΣΟΚ-Κιναλ έως τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου δεύτερο κόμμα στην περιφέρεια με αυξημένα τα ποσοστά του 50% τα τελευταία 2,5 χρόνια, θα πρέπει να έχει την δυνατότητα να το οδηγήσει και στην διακυβέρνηση της Χώρας, γιατί παρά τις οποιαδήποτε αμφισβητούμενες κινήσεις – η και αδράνειες-, δεν παύει να είναι ένας άνθρωπος δίκαιος, ηθικός και εργατικός, μα κυρίως να είναι ένας από εμάς που αγωνίστηκε σκληρά -μαζί με εμάς - με στόχο την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ-Κιναλ και την αποκαθήλωση της σημερινής Κυβέρνησης. Η αρχή έχει γίνει, οι βάσεις έχουν τεθεί, μένει να κόψουμε το νήμα.