Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016 14:12

Ωραία επίδειξη «αλληλεγγύης» | Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον

Οχι, δεν αποδέχομαι ότι όλα τα «στραβά ψωμιά» είναι της δικής μας «νύφης» και ότι οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχουν απόλυτο δίκιο στο πώς αντιμετωπίζουν την Ελλάδα επί του θέματος της προσφυγικής κρίσης. Γιατί δεν είναι αυτή η αλήθεια. 

Οχι, δεν πρόκειται να συνταχθώ με όλους εκείνους τους φιλοτομαριστές των βορείων χωρών, με προεξάρχοντες εκείνους που προέρχονται από το πρώην κομμουνιστικό στρατόπεδο, οι οποίοι, απέναντι σε μια τέτοιας εκτάσεως και εντάσεως ανθρωπιστική κρίση, επιδεικνύουν την «αλληλεγγύη» τους ακολουθώντας την πολιτική «μακριά από τον κ...λο μου και όπου θέλει ας μπει».

Το γνωρίζουν πολύ καλά ότι, από τη στιγμή που η Τουρκία δεν κάνει το παραμικρό για να εμποδίσει τους δικούς της «δουλεμπόρους» να στοιβάζουν τους πρόσφυγες σε αμφίβολης πλευστότητας φουσκωτά, τάχα προστατευμένους από ακριβοπληρωμένα σωσίβια-μαϊμούδες, με ευτελές φελιζόλ για «σωστικό υλικό», που τα βλέπει κανείς αναρτημένα στις προθήκες των καταστημάτων σε όλα τα τουρκικά παράλια, για την Ελλάδα μένουν μόνο δύο επιλογές: Ή να καταντήσει ένα απέραντο στρατόπεδο προσφύγων, ή να διευκολύνει το μέγιστο μέρος των προσφύγων να κατευθυνθούν προς τα εκεί που πράγματι επιθυμούν να φτάσουν.

Οταν όμως, ως τώρα, οι βορειότεροι εταίροι μας κλείνουν, ο ένας μετά τον άλλο, τα σύνορά τους με κοπτικά συρματοπλέγματα, αλλά και συνολικώς η Ευρωπαϊκή Ενωση ετοιμάζεται να… μεταφέρει τα σύνορά της από το Αιγαίο στην οριογραμμή της ΠΓΔΜ, αυτό συνιστά αποθέωση της υποκρισίας και του φιλοτομαρισμού. Και καταδίκη της Ελλάδας, επειδή έχει την ατυχία να γειτνιάζει με την Τουρκία, η οποία εισπράττει τα δισεκατομμύρια, για να κάνει… τα στραβά μάτια έναντι των διακινητών της. Επειδή προφανώς από ταύτη την τεράστια ροή μαύρου χρήματος, οι συμμορίες των διακινητών, που ασφαλώς δεν είναι «άγνωστοι», λαδώνουν με το ανάλογο «μπαχτσίσι» Τούρκους πολιτικούς και κρατικούς λειτουργούς.    

Βεβαίως έχουμε τα δικά μας προβλήματα. Με μια ανίκανη κυβέρνηση που επιδίδεται σε όργιο διορισμών «μετακλητών» ημετέρων, αλλά αδυνατεί να στελεχώσει εγκαίρως και αποτελεσματικώς τα κέντρα ελέγχου και ταυτοποίησης των προσφύγων και λαθρομεταναστών. Αλλά δεν τιμωρούν την κυβέρνηση με το να μας βγάλουν από την συνθήκη Σένγκεν. Τιμωρούν συλλογικώς, δηλαδή με φασιστικό τρόπο, όλους τους Ελληνες πολίτες, από τους οποίους αφαιρούν το δικαίωμα ελεύθερης διακίνησης. Δηλαδή να κάνουν τη ζωή μας ακόμη πιο μαύρη. 

Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr