Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 13:02

Χρειαζόταν επανάληψη… προς εμπέδωση;| Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον
Χρειαζόταν επανάληψη… προς εμπέδωση;| Γ. Μασσαβέτας

Η Ελλάδα καίγεται λόγω του προσφυγικού. Και όχι μόνον η Ελλάδα. Η Ευρώπη ολόκληρη. Αλλά αντί να διαβάζουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, για το τι σχεδιάζετε να πράξετε περί αυτού, ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας, πώς σκοπεύετε να αξιοποιήσετε την πράγματι δημοκρατική και ανθρωπιστική στάση τόσο της Ανγκελα Μέρκελ όσο και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος που συγκυβερνά τη Γερμανία, με άλλα δείχνετε να «καίγεστε» εκεί στο Μαξίμου. 

Πραγματικά θα μείνει στην πολιτική ιστορία το ότι σπεύσατε να βγάλετε επίσημη ανακοίνωση για να απαντήσετε στο δημοσίευμα του «Βήματος» για τις μυθιστορηματικές περιγραφές των μυστικών συναντήσεων… κάποιου πολιτικού ηγέτη με έναν τάχα «ιστορικό έκδοτη». (Από πού και ως πού «ιστορικός», αλήθεια, αφού εισέδυσε στον εκδοτικό χώρο στη δεκαετία του 1990); 

Πιο αδόκιμη κίνηση δεν μπορούσατε να κάνετε. Τι λέει αυτή η ανακοίνωσή σας; «Το κεντρικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα" είναι άκρως αποκαλυπτικό. Φανερώνει ότι ο εκδότης Στ. Ψυχάρης ζητούσε επίμονα από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015, τη διαγραφή των δανείων του καθώς και πολιτική διαμεσολάβηση για την απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησίας του Mega». Πολύ απλά, με την ανακοίνωση αυτή παραδέχεσθε ότι είχατε συναντήσεις. Και ότι σε αυτές συζητήθηκαν πράγματα για τα oποία δεν ενημερώσατε ούτε το λαό, ούτε καν το κόμμα σας και τους βουλευτές σας.

Ο Ψυχάρης, μέσω του κυριακάτικου δημοσιεύματος για το τι είδε και τι άκουσε μια… γάτα των Ιμαλαΐων, προσπαθεί να πείσει ότι προσήλθε σε αυτές… χωρίς να ζητεί τίποτε. Οπερ, ακόμη και να είχε δόση αληθείας, θα ήταν αδύνατο να το πιστέψει οποιοσδήποτε αναγνώστης. Πόσο μάλλον όποιος γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Αλλά τους πολίτες, περισσότερο από το τι ζητεί οποιοσδήποτε Ψυχάρης, τους καίει να μάθουν ποια ήταν πράγματι η στάση του ανθρώπου που σήμερα κυβερνά την πατρίδα μας. 

Απλά πράγματα κ. Πρόεδρε. Αν είχατε «αγωνιστικό» πνεύμα, απέναντι στα αιτήματα για τα οποία αποδέχεται η ανακοίνωσή σας σήμερα ότι σας υποβλήθηκαν, θα είχατε βγει αμέσως μετά την πρώτη συνάντηση να καταγγείλετε απόπειρα πολιτικού εκβιασμού. Οπως είχε κάνει ο Ανδρέας Παπανδρέου τον Μάρτιο του 1999. Διαφορετικά τι τις θέλατε τις τρεις συναντήσεις σε… ουδέτερο έδαφος; Δεν καταλάβατε με την πρώτη και τα ξανάπατε για να τα εμπεδώσετε καλύτερα; 

 

Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER