Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 16:23

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ...

Γράφτηκε από τον

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ...

Η... πρόβα τζενεράλε της περασμένης εβδομάδας, με τη μικρής διάρκειας, πλην σφοδρή, νεροποντή, που μετέτρεψε σε ποτάμι κάθε δρόμο νότια της οδού Κρήτης στην Καλαμάτα, ήταν αυτό που έπρεπε για να θυμίσει ότι εκτός από αναπλάσεις και πεζοδρόμια η πόλη χρειάζεται επειγόντως να επικαιροποιήσει τις στοιχειώδεις υποδομές της.

Ειπώθηκε, κάποια στιγμή, από επίσημα δημοτικά χείλη -υπό την πίεση και τότε συνεπειών έντονων καιρικών φαινομένων- πως μεταξύ άλλων προγραμματίζεται και έργο ομβρίων για την περιοχή νότια της οδού Κρήτης, ωστόσο από την πρόσφατη ενημέρωση του δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο αβίαστα συνάγεται το συμπέρασμα πως... δεν υπάρχουν χρήματα για να γίνει.

Ο χειμώνας είναι στην αρχή του και δυστυχώς για εμάς η σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων δεν είναι κάτι που εύκολα μπορεί να παραβλέψει κανείς -ιδιαίτερα όταν τα περιστατικά πληθαίνουν, πλήττοντας τις ίδιες περιοχές της Καλαμάτας.

Αντιθέτως, εύκολα μπορεί να κατανοήσει ο οποιοσδήποτε πως δεν μπορεί να συνεχίζεται εσαεί το τσιτάτο περί “ακραίων καιρικών φαινομένων”, γιατί κάποια στιγμή παύει να γίνεται πιστευτό -ιδιαίτερα από τους μόνιμους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι βλέπουν κάθε χειμώνα τις περιουσίες τους να κινδυνεύουν, στην καλύτερη περίπτωση, από βροχές που είναι μεν δυνατές, αλλά δύσκολα στη συντριπτική τους πλειονότητα μπορούν να χαρακτηριστούν “ακραίο φαινόμενο”.

Επανερχόμαστε, λοιπόν, στον ίδιο παρονομαστή, ο οποίος λέει ότι το τελευταίο σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο στην Καλαμάτα μετρά ήδη 20 και πλέον χρόνια. Από τα σχετικά έργα που έχουν δρομολογηθεί στις ημέρες μας, μόνο ένα βρίσκεται σε φάση κατασκευής, ενώ τα υπόλοιπα είτε αναμένεται να δημοπρατηθούν, είτε μόλις δημοπρατήθηκαν και μοιάζει κάπως δύσκολο να σημειώσουν κάποια πρόοδο χειμωνιάτικα...

Καταλήγοντας πάντως -και για να μην αδικήσω κανέναν- θα πρέπει να επισημανθεί ότι είναι θετικό το γεγονός ότι έχει αρχίσει να εκδηλώνεται κινητικότητα για τέτοιου είδους έργα -κάλλιο αργά, παρά ποτέ...

 

Βασίλης Γ. Μπακόπουλος

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 16:37