Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 21:17

Η υπουργός πέρα από τις εντυπώσεις γνωρίζει την πραγματικότητα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η υπουργός πέρα από τις εντυπώσεις γνωρίζει την πραγματικότητα

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

“Οι εντυπώσεις μου από το νοσοκομείο είναι πάρα πολύ καλές. Νομίζω ότι είναι ένα πάρα πολύ ωραίο νοσοκομείο”, δήλωσε μεταξύ άλλων η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά τη χθεσινή της επίσκεψη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Δηλαδή, όλα καλά τα είδε και τα βρήκε η υπουργός; Αν ήρθε για επικοινωνιακούς λόγους, πήρε πολύ καλό βαθμό για την προσπάθειά της, τον έπιασε το στόχο. Αν ήρθε όμως για ουσιαστικούς λόγους, αν και δεν θέλησε να το δείξει δημόσια φοβούμενη το πολιτικό κόστος, έκανε έργο και ας μη φάνηκε. Γιατί οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές, ο Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο Περικλής Μαντάς, αποκάλυψαν τους ουσιαστικούς λόγους. Οπως τους αποκάλυψε και η διοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη.

Οι βουλευτές αποκάλυψαν ότι ζήτησαν τη στελέχωση του νοσοκομείου με το προσωπικό που λείπει και στάθηκαν στην ανάγκη καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, εξαιτίας της οποίας οι προκηρύξεις για τις προσλήψεις γιατρών κάνουν χρόνια για να τελεσφορήσουν. Η διοικήτρια αποκάλυψε ότι η υπουργός με μεγάλο ενδιαφέρον και ιδιαίτερη αγάπη προσέγγισε τα θέματα που της τέθηκαν όχι μόνο από την ίδια, αλλά και από γιατρούς, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς. Και αυτοί δεν μπορεί να ήταν υποστηρικτές και χειροκροτητές, αλλά μάχιμοι, αγωνιστές της υγείας που ζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα. Οπως μάχιμη και αγωνίστρια της υγείας, στην πρώτη γραμμή ήταν μέχρι και πριν λίγες ημέρες η υπουργός ως γιατρός - διευθύντρια στο “Σωτηρία”, ένα από τα πιο κρίσιμα νοσοκομεία της Αθήνας.

Οπότε πέρα από τις επικοινωνιακές δηλώσεις, η υπουργός διαπίστωσε την ουσία, είδε την πραγματικότητα και το Νοσοκομείο Καλαμάτας μπορεί να ελπίζει. Γιατί η υπουργός γνωρίζει καλά ότι όσο αλτρουισμό και να δείξουν οι επικουρικοί γιατροί άσχετων ειδικοτήτων, η κλινική Covid δεν θα λειτουργήσει όπως πρέπει. Και οι παιδίατροι από τα κέντρα υγείας θα ενισχύσουν την Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου, όμως θα αφήσουν ακάλυπτη την ύπαιθρο και θα προκαλέσουν μεγαλύτερη συμφόρηση στο νοσοκομείο.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 21:00

NEWSLETTER