Παρασκευή, 27 Μαϊος 2011 17:07

Το πραγματικό πρόβλημα της ανασφάλειας

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ανασφάλεια των πολιτών δεν είναι η… ιδέα του καθενός, ούτε αποτελεί... δημιούργημα των μέσων ενημέρωσης. Οφείλεται στην πραγματικότητα, κι αυτό οφείλουν να το αποδεχτούν καταρχάς οι κατέχοντες θέσεις διοίκησης στην Αστυνομία, ώστε η προσέγγιση του προβλήματος να γίνεται ρεαλιστικά.
Ο κόσμος θα νιώσει ασφαλής άμα μειωθεί η εγκληματικότητα που βιώνει στο χωριό του, στη γειτονιά του, στον τόπο του. Γιατί οι κλοπές, οι ληστείες, οι δολοφονίες, οι απάτες σε βάρος ηλικιωμένων και όλοι οι περίεργοι τύποι αγνώστων στοιχείων που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, είναι πραγματικότητα.
Ολα αυτά δημιουργούν το φόβο και τον πανικό. Και δεν είναι ψέμα πως πολλοί γέροντες μένουν ξάγρυπνοι τη νύχτα δίπλα στο τηλέφωνο, ούτε πως άλλοι κλειδαμπαρώνονται αλλά φοβούνται να κοιμηθούν, μήπως ο διαρρήκτης σπάσει τη σιδεριά του παραθύρου - όπως έχει ήδη συμβεί τόσες και τόσες φορές.
Δεν είναι ψέμα πως πολλοί γονείς σε χωριά δεν αφήνουν τα παιδιά τους να παίξουν στο δρόμο γιατί περνάει... κάθε καρυδιάς καρύδι. Δεν είναι ψέμα πως η εγκληματικότητα έχει αποκεντρωθεί και πλήττει πια και τα χωριά. Δεν είναι ψέμα κι ότι οι κάτοικοι σκέφτονται να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, έτοιμοι ν' αρχίσουν τις νυχτερινές περιπολίες ανά ομάδες.
Και φυσικά, δεν είναι ψέμα οι μεγάλες αδυναμίες της Αστυνομίας - και κυρίως η αδυναμία της ηγεσίας της να δώσει λύσεις.
Η πραγματικότητα δεν είναι… ψεύτικη. Και μόνο όταν τη βλέπουμε, την αναδεικνύουμε και τη συνειδητοποιούμε, υπάρχει πιθανότητα να αναζητήσουμε πιο βαθιά τις λύσεις του προβλήματος, να τις επιδιώξουμε, να τις διεκδικήσουμε.
Οι πολίτες γνωρίζουν καλά τα όσα βιώνουν στον τόπο τους. Καιρός να τα μάθουν κι εκείνοι που υπηρετούν στον τόπο τους.

 

Κέλλυ Δημητρούλια


NEWSLETTER