Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 16:32

Θα κερδίσει αυτός που θα πείσει ότι μπορεί

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Θα κερδίσει αυτός που θα πείσει ότι μπορεί

 

Στο Δήμο Καλαμάτας κατεβαίνουν τελικά 10 υποψήφιοι δήμαρχοι με τους αντίστοιχους συνδυασμούς.

Η προεκλογική μάχη μπαίνει στην τελική της ευθεία, αλλά ακόμα δεν έχει αναδειχθεί κάποιο τοπικό ζήτημα στο οποίο να υπάρχει ουσιώδης διαφωνία μεταξύ των υποψηφίων. Ακόμα και οι υποψήφιοι… του άλλου κόσμου που είναι εφικτός και… των εθνικοπατριωτικών άκρων πέρα από τις γνωστές ουτοπικές φαντασιώσεις και τις θεωρίες συνωμοσίας, δεν διαφωνούν στην ανάγκη αντιμετώπισης συγκεκριμένων προβλημάτων. Δεν υπάρχουν λοιπόν εμφανείς διαφωνίες σε κρίσιμα τοπικά ζητήματα. Η εξήγηση έχει να κάνει με την επιλογή της απόκρυψης των διαφωνιών, γιατί κανείς δεν θέλει να αντιπαρατεθεί ή δεν μπορεί επί της ουσίας. Ασχολούμαστε έτσι με… αποχρώσεις διαφωνιών υφολογικού περισσότερο χαρακτήρα και με αστειότητες επιπέδου αν υπάρχουν παρεκκλίσεις στα προεκλογικά περίπτερα στην πλατεία!

Ολα αυτά βέβαια στο προσκήνιο γιατί ελλείψει ουσιαστικών διαφωνιών για τα μεγάλα, στο παρασκήνιο τα χολερικά σχόλια αλλά και οι κοινές συκοφαντίες δίνουν και παίρνουν. Ακόμα όμως και στο επίπεδο του κουτσομπολιού και της λάσπης μέχρι στιγμής τα πράγματα δεν έχουν ξεφύγει. Στο παρελθόν έχουμε ακούσει πολύ χειρότερα. Λόγω ανυπαρξίας ζητημάτων τα οποία να διαχωρίζουν τους υποψηφίους με βάση τις λύσεις που προτείνονται, η συζήτηση μοιραία οδηγείται στη διαχειριστική ικανότητα. Στο ποιος δηλαδή μπορεί καλύτερα να διαχειριστεί την καθημερινότητα στο δήμο και στην υλοποίηση μιας σειράς παρεμβάσεων για τις οποίες όλοι γενικώς συμφωνούν.

Το ερώτημα που καλείται έτσι να απαντήσει ο ψηφοφόρος είναι το ποιος μπορεί. Ποιος δήμαρχος μπορεί να κρατήσει το δήμο σε ένα επίπεδο οργάνωσης για να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στην καθημερινότητα της καθαριότητας, της λακκούβας και της γενικότερης ευταξίας; Ποιος δήμαρχος μπορεί να υλοποιήσει παρεμβάσεις ανάδειξης του παραλιακού μετώπου, μπορεί να εφαρμόσει μια νέα κυκλοφοριακή μελέτη και μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη μέσα από το εργαλείο του χωροταξικού σχεδιασμού; Στο ερώτημα ποιος μπορεί, οι πολίτες θα δώσουν προφανώς τη δική τους απάντηση, αλλά το ότι η συζήτηση επικεντρώνεται σε αυτό το πεδίο αποτελεί ήδη μια πολύ συγκεκριμένη νίκη στρατηγικής. Θα κερδίσει αυτός που θα καταφέρει να πείσει ότι μπορεί.

panagopg@gmail.com

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 15:38

NEWSLETTER