Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 22:06

Καυτό πολιτικό φθινόπωρο στην Περιφέρεια

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Καυτό πολιτικό φθινόπωρο στην Περιφέρεια

 

Ο νέος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας έχει κάνει την επιλογή του σε σχέση με το ποιον θέλει να έχει αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και στην κοινωνία. Δεν θέτει τυχαία απέναντί του τον νυν περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και τον συνδυασμό του.

Το κάνει βασικά για δύο λόγους: Ο ένας γιατί το συγκεκριμένο σύστημα εξουσίας είναι απαξιωμένο στα μάτια των πολιτών και δεν μπορεί να ανακάμψει. Είναι δηλαδή πολιτικά αποδυναμωμένο και ως εκ τούτου ακίνδυνο. Επιπρόσθετα υπάρχει η εκτίμηση ότι η παράταξη Τατούλη σταδιακά θα αποσυντεθεί μέχρι να διαλυθεί οριστικά. Ο άλλος γιατί θεωρεί ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν μεγάλα λόγια και ακραίες πολιτικές συμπεριφορές με μηδενικό έργο, είναι έτσι χαμηλά ο πήχης και άρα συμφέρει μια σύγκρουση σε ύφος αλλά και παραγωγή έργου με το σύστημα Τατούλη. Είναι έτσι εύκολο να συσπειρωθούν όλες οι άλλες παρατάξεις απέναντι στο παλιό σύστημα.

Σε κάθε περίπτωση ο Νίκας δείχνει ότι προτιμά να έχει αντιπάλους από το συγκεκριμένο σύστημα παρά κάποιον άλλο. Οταν κάποιον τον έχεις κερδίσει μια φορά και μάλιστα όταν κατείχε την εξουσία είναι ο αντίπαλος που θέλεις να έχεις ξανά απέναντί σου. Αυτό δεν ισχύει μόνο στην Περιφέρεια αλλά σε όλα τα επίπεδα εξουσίας. Ο καινούργιος αντίπαλος είναι απρόβλεπτος και εξ αυτού επικίνδυνος, ο παλιός απολύτως προβλέψιμος και μετρημένος. Επιπρόσθετα, τον παλιό είναι εύκολο να τον φθείρεις μιας και όλο και κάποιος σκελετός θα υπάρχει στις ντουλάπες της παλιάς εξουσίας. Η επιλογή του νέου περιφερειάρχη για κατά μέτωπο σύγκρουση με το παλιό σύστημα στην Περιφέρεια εγγυάται υψηλούς τόνους και σκληρές αντιπαραθέσεις. Τα πάντα θα ελεγχθούν και τα πάντα θα χρησιμοποιηθούν σε αυτή τη σύγκρουση. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε καυτό φθινόπωρο και θερμό  χειμώνα στην Περιφέρεια. Το πλέον σίγουρο είναι ότι δεν θα πλήξουμε.

 

 


NEWSLETTER