Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 16:19

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την υγεία στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την υγεία στη Μεσσηνία

Η Μεσσηνία βρίσκεται από προχθές αντιμέτωπη με έναν πραγματικό εφιάλτη. Την ολική κατάρρευση του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Η μη ύπαρξη κρούσματος κορονοϊού μέχρι τώρα στην περιοχή είχε καλλιεργήσει την ελπίδα ότι θα την βγάλουμε καθαρή ή έστω με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες. Τα πράγματα δυστυχώς δεν εξελίχθηκαν με βάση το αισιόδοξο σενάριο. Το κτύπημα του ιού στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας αποτελεί τεράστιο πρόβλημα και το χειρότερο δυνατό σενάριο για την περιοχή. Οπως όλοι καταλαβαίνουμε μετά το κλείσιμο της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν και άλλες κλινικές. Υπάρχει δηλαδή ο ορατός κίνδυνος να μείνει ολόκληρη η περιοχή χωρίς βασικές παροχές υγείας. Αυτό σημαίνει ότι το βασικό πρόβλημα δεν θα είναι πια ο κορονοϊός αλλά όλα τα υπόλοιπα.

Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε ως περιοχή σε μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Το Νοσοκομείο Καλαμάτας αποτελεί τον βασικό πυλώνα υγείας της Μεσσηνίας και η υπολειτουργία του δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα. Η εξέλιξη αυτή θέτει επί τάπητος την ανάγκη λήψης νέων μέτρων που θα αφορούν στην ενίσχυση του συστήματος υγείας στην περιοχή. Οι τοπικοί παράγοντες οφείλουν να επισημάνουν αρμοδίως το πρόβλημα και να ζητήσουν την ενίσχυση του Νοσοκομείου Καλαμάτας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και ασθενοφόρα, προκειμένου να γίνονται οι μεταφορές περιστατικών τα οποία δεν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν τοπικά. 

Ο πανικός σίγουρα δεν είναι καλός σύμβουλος σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά και η γραφειοκρατική απάθεια μπροστά σε ό,τι συμβαίνει δεν βοηθά σε τίποτα και κανέναν. Οσοι δεν μπορούν ή κρύβονται αυτές τις κρίσιμες ώρες θα πρέπει άμεσα να αντικατασταθούν ή να υποκατασταθούν. Οι πολίτες θα ησυχάσουν και θα νιώσουν σίγουροι όταν δουν ότι υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί. Η εξαντλητική ενημέρωση των πολιτών από τους αρμόδιους φορείς και η λήψη των απαραίτητων εκτάκτων μέτρων αποτελεί τη βασική υποχρέωση των αρμόδιων οργάνων της πολιτείας στην περιοχή.

 

panagopg@gmail.com

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 14:59

NEWSLETTER