Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 22:02

Δεν μπορεί να υπάρχουν “έξυπνοι” και “κορόιδα”

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Δεν μπορεί να υπάρχουν “έξυπνοι” και “κορόιδα”

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί η ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι “φιλολαϊκοί” δήμαρχοι που έχουν μάθει να διαχειρίζονται με άθλιους τρόπους τα απορρίμματα, δεν πληρώνουν το κόστος που έχει συμφωνηθεί στα πλαίσια της ολοκληρωμένης διαχείρισης. Δήμαρχοι που δεν γνωρίζουν τι θα πει διαχείριση απορριμμάτων και μείωση του κόστους μέσα από την εφαρμογή μεθόδων μείωσης του όγκου τους παριστάνουν τους επαναστάτες αρνούμενοι να καταβάλουν τα οφειλόμενα ποσά στην εταιρεία διαχείρισης.
Δεν τα καταβάλλουν γιατί δεν έχουν προϋπολογίσει πόρους και δεν θέλουν μερικούς μήνες πριν από τις εκλογές να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη, γιατί αυτό έχει πολιτικό κόστος. Υπάρχουν βεβαίως και δήμαρχοι οι οποίοι πληρώνουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους έχοντας προχωρήσει σε αναπροσαρμογή τελών, επιδεικνύοντας υπευθυνότητα και στοιχειώδη ευθύνη απέναντι στους πολίτες αλλά και τους θεσμούς που εκπροσωπούν. Έχουμε δηλαδή τους “έξυπνους” και τα “κορόιδα”!
Έχει επανειλημμένα επισημανθεί ότι οι δήμαρχοι του λαϊκισμού και της τζάμπα μαγκιάς δεν πρόκειται μέχρι τις εκλογές να πληρώσουν εκβιάζοντας την κοινωνία και την κυβέρνηση. Ο υπουργός Εσωτερικών στη συνάντηση της Παρασκευής στην Τρίπολη ζήτησε να καλυφθούν άμεσα οι οικονομικές υποχρεώσεις των δήμων -το πιθανότερο είναι να μην ιδρώσει το αυτί κανενός. Θα συνεχίσουν έτσι κάποιοι να πληρώνουν και οι “πονηροί” θα περιμένουν τις εκλογές για να μεταβιβάσουν τον λογαριασμό είτε στον επόμενο δήμαρχο είτε στους πολίτες μετά την επανεκλογή τους.
Πρόκειται για μια άθλια πολιτική συμπεριφορά, η οποία δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ανεκτή. Η κυβέρνηση και η Περιφέρεια οφείλουν να δράσουν άμεσα και αποφασιστικά και να θέσουν τέλος σε αυτές τις συμπεριφορές. Να κλείσουν τις πόρτες στα απορριμματοφόρα των “πονηρών” και να τους αφήσουν με τα σκουπίδια στους δρόμους. Μόνο έτσι θα αλλάξουν κάποιοι τακτική. Το σημαντικότερο, να σταλεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα σε όλους όσοι πολιτεύονται με “τζάμπα μαγκιές” μεταβιβάζοντας διαρκώς ευθύνες και λογαριασμούς. Η άθλια διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει να τελειώσει και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί όσο υπάρχουν “έξυπνοι” και “κορόιδα”.

panagopg@gmail.com


NEWSLETTER