Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 20:46

Ανδ. Μανέτας: "Ναι, χωρίς αμφιβολία"

Ανδ. Μανέτας: "Ναι, χωρίς αμφιβολία"

Με αφορμή το δημοσίευμα του γεωπόνου κ. Αδαμόπουλου Κων/νου στην «Ελευθερία» της 12/6/2012 με τίτλο «ΣΥΡΙΖΑ ναι ή μήπως όχι» θεωρούμε σκόπιμο να παρατηρήσουμε ότι η αξιοπιστία του κάθε πολιτικού κόμματος κρίνεται από το πρόγραμμα και τις θέσεις του και όχι από τις προσωπικές απόψεις του όποιου σχολιαστού και τις ερμηνείες που αυτός κατά το δοκούν αποδίδει σ’ αυτές τις θέσεις.

Κατ’ αρχήν η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ. για τον εκλογικό νόμο είναι σαφέστατη σ’ ό,τι αφορά την απλή αναλογική, γι’ αυτό και στο πρόγραμμά του συμπεριλαμβάνεται στα άμεσα μέτρα που θα λάβει. Είναι θέμα αρχής για την Αριστερά η απλή αναλογική και μακάρι να υπήρχε το περιθώριο χρόνου να τον ανατρέψει άμεσα. Αλλωστε άλλοι τον ψήφισαν λογαριάζοντας χωρίς τον ξενοδόχο (Αλλα ο λαός κελεύει).

Σ’ ό,τι αφορά την πολυγλωσσία, την οποία υπαινίσσεται ο συντάκτης του άρθρου, για την καταγγελία των εφαρμοστικών νόμων και του μνημονίου και την επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης, μεταξύ του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Δραγασάκη, συνιστούμε στον κ. Αδαμόπουλο να μελετήσει καλύτερα τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ.

Κανείς δεν υποσχέθηκε μία ονειρική Ελλάδα, αντίθετα σ’ όλες τις τοποθετήσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ. αναφέρθηκε σε δρόμο δύσκολο, χωρίς ροδοπέταλα, ο οποίος όμως είναι ο δρόμος της αξιοπρέπειας και της ανόρθωσης της οικονομίας. Αποκρύπτονται, λέει το άρθρο, οι συνομιλίες που ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας με ξένους αξιωματούχους και πάντως είναι σε διαφορετικό ύφος απ’ αυτό που υπόσχεται στον ελληνικό λαό. Εάν ο κ. Αδαμόπουλος γνωρίζει κάτι για το περιεχόμενο αυτών των συζητήσεων και για την ατζέντα των ζητημάτων που εθίγησαν, καλό είναι να μας το πει, αλλιώς καταντά συκοφαντία η κατηγορία της μυστικής ατζέντας. Αλλωστε την πρακτική αυτή τη γνωρίζουν άριστα τα κόμματα που άσκησαν εξουσία μέχρι σήμερα.

Συναντήθηκε ο κ. Τσίπρας, συνεχίζει το δημοσίευμα, στην Ευρώπη με αρχηγούς ομοίων με το κόμμα του περιθωριακών κομμάτων.

Ε όχι, κ. Αδαμόπουλε, περιθωριακό το πολιτικό εκείνο κόμμα, το οποίο ο Ελληνικός Λαός πρόσφατα ανέδειξε δεύτερο τη τάξη και με ποσοστό που ελάχιστα απέχει από το πρώτο. Και που πιθανότατα στις 17 Ιουνίου θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα.

Περιθωριακούς κατέστησαν τους εαυτούς τους και τα κόμματά τους, αυτοί που με τις υπογραφές τους της υποτέλειας αποδέχθηκαν την καταδίκη της ελληνικής κοινωνίας.

Σ’ ό,τι αφορά τις παρατηρήσεις για το τι πρέπει να κάνει η επόμενη κυβέρνηση, να προβάλει δηλαδή ένα δικό της σχέδιο ανόρθωσης και παραγωγικής ανασυγκρότησης τόσο στον πρωτογενή τομέα, όσο και στις επενδύσεις που θα δώσουν ανάσα στην οικονομία, στην αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος κ.λπ., επαναλαμβάνετε κ. Αδαμόπουλε στην ουσία το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ. και δεν κατανοούμε την απογοήτευσή σας για αποκλίνουσες όπως λέτε απόψεις των στελεχών του. Αυτά ακριβώς λέει το πρόγραμμα του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ. ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού στη βάση του προγράμματός του για διακυβέρνηση της χώρας. Το προνόμιο της εκλογής πρώτα στην εξουσία και της άσκησης μετά άλλης αντιλαϊκής πολιτικής ανήκει στα δύο κόμματα που έμμεσα υπερασπίζεται ο συντάκτης. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.

Εθνικό διχασμό προκαλούν οι δηλώσεις και οι πρακτικές των κομμάτων που ανασύρουν σκουριασμένες διαχωριστικές γραμμές, που θυμίζουν άλλες εποχές, και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ., στου οποίου το DNA είναι οι συνεργασίες και η σύνθεση των απόψεων.

Το δίλημμα λοιπόν στις 17 Ιουνίου δεν είναι Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ.

Το δίλημμα είναι, τα κόμματα που προσυπέγραψαν την καταδίκη του Ελληνικού λαού, τη διάλυση της χώρας, ή ο ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ. που ορθώνει τείχος αντίστασης σ’ αυτήν την πολιτική, για έξοδο της χώρας από τον καταστροφικό κατήφορο.

Η απάντηση είναι σαφής και θα τη δώσει ο Ελληνικός Λαός στις 17 Ιουνίου.

 

Ανδρέας Μανέτας

Γεωπόνος