Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 09:41

Μαρμελάδα ρόδι... για γευστικά, απολαυστικά πρωϊνά!

Γράφτηκε από την
Μαρμελάδα ρόδι... για γευστικά, απολαυστικά πρωϊνά!

Ξεκινήστε την μέρα σας με ένα απολαυστικό πρωϊνό γεύμα με άρωμα και γεύση ροδιού...

Τη ροδιά τη συναντά κανείς σε πολλές αυλές. Το μισό χρόνο περνάει εντελώς απαρατήρητη ενώ τον υπόλοιπο καιρό, μαγνητίζει τα βλέμματα με το χρώμα και την ομορφιά των ανθών και των καρπών της.

Τα ρόδια τα συνδέουμε έντονα κάθε φορά που γευόμαστε τους γλυκόξινους χυμούς τους με τις όμορφες αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων. Ενας τρόπος να τα αξιοποιήσουμε είναι να φτιάξουμε μια μαρμελάδα. Χρονοβόρα διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο. Συνοδεύει τον καφέ, το τσάι ή τον χυμό μας με ψωμί και βούτυρο! Υπέροχη γεύση και θαυμάσιο χρώμα, για γευστικά, απολαυστικά πρωϊνά!


Υλικά: 3 ποτήρια νερού χυμό φρέσκου ροδιού, 3 ποτήρια ζάχαρη, 1 λεμόνι (μόνο το χυμό του).


Οδηγίες: Αφού καθαρίσουμε τα ρόδια και πάρουμε το χυμό τους (που είναι και η πιο κοπιαστική διαδικασία) -σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη και το χυμό- μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 20 – 25 λεπτά αφαιρώντας τον αφρό που βγάζει στην επιφάνεια. Μετά προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού, και συνεχίζουμε το βρασμό για περίπου 20 λεπτά μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα (πόσο πηχτό το θέλουμε ή αραιό). Αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα μας. Διατηρούμε τα βάζα σε δροσερό μέρος.

Καλή επιτυχία!!!


NEWSLETTER