Παρασκευή, 04 Μαϊος 2012 17:39

Γενικευμένο… μπάχαλο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για… γενικευμένο μπάχαλο θα πρέπει να ετοιμάζονται καλοκαιριάτικα οι Καλαματιανοί, αφού η δημοτική αρχή επιμένει στη διέλευση οχημάτων από το κέντρο της πόλης. Η επιλογή που κάνει είναι απίστευτη και δεν εξυπηρετεί ουσιαστικά κανέναν. Η προχειρότητα είναι εμφανής, όπως επίσης και η σκοπιμότητα. Ολη η ιστορία έχει να κάνει με τη διέλευση του αστικού λεωφορείου και την αντίληψη που έχει επικρατήσει σχετικά με τις διαδρομές και τις στάσεις του. Αυτή η αντίληψη όμως αντιστρατεύεται την κοινή λογική και επιβαρύνει το σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα. Μετρήστε για παράδειγμα σε πόση απόσταση είναι η μια στάση από την άλλη στο κέντρο της πόλης και θα καταλάβετε τι σημαίνει σκοπιμότητα.

Για να επανέλθουμε στη ρύθμιση, η διαδρομή από τη Σιδηροδρομικού Σταθμού μέχρι την Ξενοφώντος για να βγει πάλι η κυκλοφορία στην Αριστομένους, αποτελεί παγκόσμια… επιστημονική ανακάλυψη. Γιατί υπάρχει μια απλούστατη διαδρομή από την Αρτέμιδος που ακολουθούν όλοι οι οδηγοί οι οποίοι δεν ψάχνουν να παρκάρουν στην Αριστομένους. Και θα πρέπει κάποιος από το δήμο να μας εξηγήσει γιατί ο οδηγός που λογικά θα κινηθεί από τα φανάρια του παλιού ΚΤΕΛ προς τη γέφυρα του τρένου και από εκεί στην Αριστομένους, θα μπορεί να επιλέξει τη νέα διαδρομή. Που περιλαμβάνει στροφή στη γέφυρα, είσοδο στη Νέδοντος και συνέχεια σε Σιδηροδρομικού Σταθμού, Φραντζή - Κεφάλα, στροφή στο φυλάκιο του τρένου και από εκεί προς Αριστομένους. Πολύ περισσότερο καθώς σε αυτή τη διαδρομή θα απαγορευτεί η στάθμευση και θα επιτηρείται το μέτρο από τη Δημοτική Αστυνομία. Η σκοπιμότητα είναι προφανής και οι μικροπολιτικοί χειρισμοί της δημοτικής αρχής ορατοί διά γυμνού οφθαλμού.
Υπάρχει όμως μια ακόμη πλευρά στην υπόθεση αυτή, η οποία υποδηλώνει την εμμονή της δημοτικής αρχής στη χρησιμοποίηση από αυτοκίνητα του τμήματος της Αριστομένους μεταξύ Κροντήρη και Φραντζή. Μια εμμονή ανεξήγητη καθώς όχι μόνον δεν λύνεται κανένα κυκλοφοριακό πρόβλημα, αλλά υπάρχει κίνδυνος να στραγγαλιστεί το κέντρο από την πίεση των αυτοκινήτων όταν θα κατασκευαστεί ο περιφερειακός. Ο οποίος δεν θα αργήσει να φθάσει στην Αρτέμιδος στην οποία θα πέσει πολύ μεγάλο μέρος της κίνησης που έχουν σήμερα η Αθηνών και η Νέα Είσοδος. Η δημοτική αρχή θα έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να έχει λύσει ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη χρήση και τη λειτουργία της Αρτέμιδος και της Νέδοντος στο νέο κυκλοφοριακό σύστημα της πόλης. Να εξετάσει τα σενάρια τόσο στην φάση κατά την οποία ο δρόμος θα φθάνει δυτικά του Νέδοντα, όσο και μετά την κατασκευή της γέφυρας που θα ενώσει τα τμήματα από τις δύο πλευρές του ποταμού και θα δώσει την οριστική μορφή του περιφερειακού.
Αντί αυτών συνεχίζει να αντιμετωπίζει ερασιτεχνικά και μικροπολιτικά το πρόβλημα της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης, κάνοντας τα πράγματα ακόμη χειρότερα από όσο είναι.
Ηλίας Μπιτσάνης
ilias.bitsanis@eleftheriaonline.gr


NEWSLETTER