Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 21:09

Αποκαλύπτονται  οι σκοπιμότητες 

Αποκαλύπτονται  οι σκοπιμότητες 

 

Με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και τα σκληρά μέτρα που ακολούθησαν, είναι γνωστό ότι βγήκαν από τις κρυψώνες τους όλοι οι δαίμονες της ελληνικής κοινωνικοπολιτικής υστέρησης.

Τα τηλεδικαστήρια της περιόδου πριν την κρίση που με συνοπτικές διαδικασίες καταδίκαζαν πολιτικούς, αντικαταστάθηκαν από τις κρεμάλες της πλατείας και τα διάφορα στρατοδικεία του Διαδικτύου. Στο σκηνικό των καταδικαστικών αποφάσεων με συνοπτικές διαδικασίες, στο όνομα πάντα του λαού, κυριαρχούσαν συγκεκριμένα έντυπα και πρόσωπα. Στον οχετό αυτό κανένας θεσμικός παράγοντας και φορέας δεν αντιστάθηκε. Αλλοι από μικροκομματική σκοπιμότητα και άλλοι από κανονική ιδιοτέλεια σιώπησαν -αν δεν χαιρόντουσαν- γι' αυτό που συμβαίνει. 

Κάποιοι φαντάζονταν ότι έτσι θα γκρεμιστεί το παλιό σύστημα και με αυτό τον τρόπο θα κυριαρχήσουν παραβλέποντας πως όταν επενδύεις στο βούρκο, κινδυνεύεις να βρεθείς αργά ή γρήγορα μέσα. Και αυτό συμβαίνει πλέον σε πολλές περιπτώσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή. Την κατάληξη αυτή ας την έχουν υπόψη τους διάφοροι τοπικοί παράγοντες που το τελευταίο διάστημα επιχαίρουν για επιθέσεις που στηρίζονται σε γυναικόπαιδα και νυφάδες. Δεν προκύπτουν έτσι πολιτικά γεγονότα. Η εκτόξευση λάσπης δεν μπορεί να γεμίζει τα κενά της ανεπάρκειας. Η κακοήθεια δεν προάγει τον πολιτικό πολιτισμό. Οσοι πιστεύουν ότι με κτυπήματα αυτού του είδους θα γίνουν δήμαρχοι, θα διαψευστούν γιατί στις μικρές κοινωνίες όλοι γνωρίζονται και γρήγορα αποκαλύπτονται οι σκοπιμότητες και το ηθικό ανάστημα του καθενός.