Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 16:46

Σημαντικά ζητήματα καθημερινότητας που αξίζουν προσοχή

Γράφτηκε από τον
Σημαντικά ζητήματα καθημερινότητας που αξίζουν προσοχή

 

Συζητώντας με συμπολίτες μας καταλαβαίνεις ότι στις προτεραιότητές τους βρίσκονται ζητήματα της καθημερινότητας που υποβαθμίζονται και θεωρούνται ήσσονος σημασίας. Ο κόσμος, όμως, εκτιμά ότι με αυτά αλλάζει η εικόνα της Καλαμάτας, γίνεται πιο ελκυστική και κυρίως βελτιώνεται το επίπεδο ζωής όλων όσοι κατοικούμε στην πόλη.

Το ερέθισμα για το σημείωμα μου το έδωσε η συζήτηση και οι προτεραιότητες ενός νέου ανθρώπου, επιστήμονα, οικογενειάρχη με μικρό παιδί. Πρώτη του παρατήρηση η εικόνα στο κέντρο της πόλης με τους κοινόχρηστους χώρους στους πεζόδρομους, όπου τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων παραβιάζουν καθημερινά την κίτρινη οριογραμμή. “Τις περισσότερες φορές ίσα που χωράμε να περάσουμε με το καρότσι του μικρού”, μας επεσήμανε. Και ξεκαθάρισε ότι δεν είναι το πρόστιμο, αλλά η τήρηση της νομιμότητας και ο σεβασμός του κοινόχρηστου χώρου που παραβιάζονται προκλητικά.

Δεύτερη παρατήρηση το κυκλοφοριακό μπάχαλο στη Φαρών, όπου αδιάφοροι και αναίσθητοι συμπολίτες μας διπλοπαρκάρουν με αλάρμ, για να πάρουν ένα σουβλάκι, ένα φάκελο ή ένα κουτί γλυκά. Είναι φορές που στον σημαντικό αυτό δρόμο της πόλης παρκάρουν και από τις δύο πλευρές και η διέλευση είναι αδύνατη. Ολα αυτά δίχως την παραμικρή παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας, όχι για πρόστιμα και κλήσεις αλλά μήπως φιλοτιμηθούν και ντραπούν οι ξεδιάντροποι και εξαλειφθεί το κυκλοφοριακό μπάχαλο, για κάποιες ώρες της ημέρας.

Τρίτη παρατήρηση η εικόνα αποθήκης και ντροπής της παραλίας, του αιγιαλού της βιτρίνας της πόλης, κατά τη νεκρή τουριστικά περίοδο, από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Απρίλιο. Μπορεί η παραλιακή ζώνη να μην έχει επισκέπτες όλο αυτό το διάστημα, όμως καθημερινά στο μεγάλο νότιο πεζοδρόμιο περπατούν αρκετοί συνδημότες μας, που εξοργίζονται με την εικόνα της παραλίας, για την οποία ο δήμος και κάθε άλλη αρμόδια αρχή δείχνουν ανεπίτρεπτη ανοχή και ψηφοθηρική κατανόηση.

Ολα αυτά τα σοβαρά για το συνομιλητή μας ζητήματα της Καλαμάτας, δεν θα είναι στις δεσμεύσεις και τις προτεραιότητες των υποψηφίων δημάρχων. Δεν θα είναι στα θέματα που θα προβληθούν και θα τονιστούν στις προεκλογικές τους ομιλίες. Κακώς, γιατί πρόκειται για σημαντικά ζητήματα της καθημερινότητας, που θεμελιώνουν και αναβαθμίζουν το οικοδόμημα της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης.

 


NEWSLETTER