Παρασκευή, 24 Μαϊος 2019 16:39

Να γκρεμιστεί η προεκλογική παραγκούπολη

Γράφτηκε από τον
Να γκρεμιστεί η προεκλογική παραγκούπολη

Η δημιουργία προεκλογικής παραγκούπολης στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας είναι μια λάθος απόφαση. Δεν γνωρίζουμε ποιος ζήτησε, ποιος ενέκρινε και ποιος επέβαλε τη δημιουργία αυτής της αντιαισθητικής και συνάμα επικίνδυνης κατάστασης.

Το αισθητικό αποτέλεσμα που ενέχει και έναν υποκειμενισμό, ας πούμε ότι ξεπερνιέται. Υπάρχει όμως ένα τεράστιο ζήτημα ασφάλειας υποψιασμένων και ανυποψίαστων, μικρών και μεγάλων. Γιατί αν ξεκινήσουν τίποτα γρήγορες μεταξύ θερμόαιμων και αρχίσουν να ίπτανται μπουκάλια και καρέκλες, ποιος ξέρει σε ποιο κεφάλι θα καταλήξουν; Και αν είναι περαστικός, μικρό παιδί ή ηλικιωμένος; Και τότε ποιος θα ευθύνεται; Η κακιά στιγμή; Το να συνυπάρχουν τόσο κοντά υποψήφιοι και υποστηρικτές κομμάτων δεν είναι εύκολο και η κατάσταση μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξεφύγει. Ο νόμος επιβάλλει συγκεκριμένες αποστάσεις μεταξύ των διαφορετικών πολιτικών ομάδων, δεν γνωρίζουμε αν αυτές τηρούνται, ούτε ξέρουμε ποιος είναι αρμόδιος να επιβάλει την εφαρμογή τους.

Τα πρώτα παρατράγουδα με διαπληκτισμούς και ανταλλαγή φιλοφρονήσεων στην πλατεία έχουν ξεκινήσει, ενώ η καταστροφή περιπτέρου προχθές το βράδυ πολύ φοβούμαστε ότι είναι η αρχή για τα χειρότερα. Επειδή απέχουμε ελάχιστες ώρες από την επίσημη λήξη της προεκλογικής περιόδου, θεωρούμε ότι θα πρέπει να αυξηθεί η αστυνόμευση αλλά και να συμβάλουν οι ψυχραιμότεροι στη διατήρηση πολιτισμένου κλίματος. Δεν θεωρούμε ότι αυτό αρκεί. Επιβάλλεται το μάζεμα από απόψε το βράδυ όλων των περιπτέρων για να μην έχουμε προβλήματα το Σάββατο και την Κυριακή. Η φετινή εμπειρία καλό θα είναι να αποτελέσει γνώμονα για το μέλλον και να μην επιτραπεί ξανά η δημιουργία παραγκούπολης στην κεντρική πλατεία. Οποιος έχει έγκριση για συμμετοχή στις εκλογές από το Πρωτοδικείο έχει τα ίδια δικαιώματα με όλους τους υπόλοιπους, είτε μας αρέσει είτε όχι. Είναι προφανές ότι όλοι δεν χωρούν στην πλατεία και αποκλεισμοί δεν μπορούν να επιβληθούν. Το να δίνεις ρόλο στους ακραίους και τους φανατικούς δεν είναι ούτε έξυπνο ούτε ωφέλιμο.

 


NEWSLETTER