Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019 18:08

Το καλό του τόπου μας πάνω απ’ όλα

 

Ο ελληνικός λαός αποφάσισε με ξεκάθαρο τρόπο στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ανέδειξε κυβέρνηση τη Ν.Δ. με αυτοδυναμία, για να εφαρμόσει χωρίς εμπόδια το πρόγραμμά της κι έταξε τον ΣΥΡΙΖΑ στην αξιωματική αντιπολίτευση για να ασκήσει υπεύθυνη αντιπολίτευση.

Τοπικά οι Μεσσήνιοι έδωσαν την αναμφισβήτητη κυριαρχία στη Ν.Δ., αναδεικνύοντας βουλευτές έμπειρα, καταξιωμένα, αλλά και φρέσκα πρόσωπα και από τον ΣΥΡΙΖΑ τον πιο αναγνωρίσιμο και ικανό.

Ο κόσμος του νομού περιμένει από τους νέους βουλευτές έργο, ενδιαφέρον για την προώθηση των πιο σημαντικών ζητημάτων του τόπου μας. Περιμένει πέρα από το κομματικό καθήκον και τη στήριξη του κόμματος, φροντίδα και προτεραιότητα για να πάει η Μεσσηνία ένα βήμα πιο μπροστά. Για να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις και τα λόγια για καλύτερη Μεσσηνία που αξίζουν οι πολίτες της.

Ο κόσμος περιμένει συνεργασία και συνεννόηση. Να προωθηθούν τα όποια θετικά, να τρέξουν πιο γρήγορα όσα έχουν δρομολογηθεί. Να έχει συνέχεια το κράτος. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση να επιτελέσουν με υπευθυνότητα τον θεσμικό τους ρόλο, να αφήσουν στην άκρη το στενό κομματικό συμφέρον και να βάλουν πάνω απ’ όλα το κοινό καλό.

Υπάρχουν σημαντικά αναπτυξιακά ζητήματα που βρίσκονται στο ξεκίνημά τους και για τα οποία δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε καθυστέρηση ή πισωγύρισμα. Δεν χρειάζεται περίοδος χάριτος ή γνώσης και κατανόησης της κατάστασης. Ολοι οι νέοι εκλεγμένοι βουλευτές τα γνωρίζουν τα ζητήματα, όπως τα γνωρίζουν κεντρικά και τα κόμματα εξουσίας. Δεν επιτρέπεται ολιγωρία για τα ζητήματα αυτά.

Επιγραμματικά θα θυμίσω: Τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου Καλαμάτας. Την προώθηση των διαδικασιών δημοπράτησης του οδικού άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη με ΣΔΙΤ. Τα αρδευτικά δίκτυα του Φιλιατρινού φράγματος. Τον οδικό άξονα Καλό Νερό - Τσακώνα. Το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο προστασίας της Καλαμάτας στα όρια του αυτοκινητοδρόμου έως και το Πήδημα.

Είναι έργα πρόκληση - στοίχημα για το αύριο του τόπου μας, για τα οποία δεν χωράει η παραμικρή μικροκομματική σκοπιμότητα από κυβέρνηση και αντιπολίτευση.