Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 12:37

Λεφτά σε πηγάδια δίχως πάτο

Γράφτηκε από τον
Λεφτά σε πηγάδια δίχως πάτο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιδοτούμενη επαναδρομολόγηση τρένου στις γραμμές της Πελοποννήσου.

Οπως ανακοινώθηκε προχθές στην Τρίπολη, θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα η δρομολόγηση Ιντερσίτι που θα συνδέει την Κόρινθο με το Ναύπλιο, ενώ εξετάζεται και η περίπτωση να μπει αμαξοστοιχία μέχρι την Τρίπολη. Ολα αυτά βέβαια με επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και με αβέβαιο αναπτυξιακό αποτέλεσμα. Το να επιδοτήσεις το τρένο και αυτό να αυξήσει τον τουρισμό στο Ναύπλιο ή να βοηθήσει τις μεταποιητικές επιχειρήσεις στην Τρίπολη έχει νόημα, το να επιδοτείς τρένο για να πηγαίνει και να έρχεται άδειο είναι πεταμένα λεφτά.

Η χώρα χρεοκόπησε και δεν έχει ακόμα σηκώσει κεφάλι, γιατί «έριχνε» εκατομμύρια ευρώ σε δημόσιες επενδύσεις χωρίς να υπάρχει οικονομική ανάπτυξη. Τα λεφτά δηλαδή δεν πολλαπλασιάζονταν, απλώς καταναλώνονταν αντιπαραγωγικά. Το τρένο στην Πελοπόννησο σταμάτησε γιατί επί σειρά ετών δεν είχε επιβάτες και εμπορεύματα. Δεν είχε επιβάτες και εμπορεύματα γιατί ήταν αργό, αλλά και γιατί η ανάπτυξη του ιδιωτικού αυτοκινήτου εξυπηρετούσε καλύτερα τις ανάγκες του Μεσσήνιου που ήθελε να πάει στο χωριό του ή να μεταφέρει το λάδι του. Υπήρχαν δηλαδή ανάγκες που το συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς δεν μπορούσε πλέον να καλύψει.

Το πρώτο λοιπόν που πρέπει να απαντηθεί είναι αν έχουν αλλάξει οι συνθήκες. Προφανώς όχι. Το τρένο παραμένει αργό, ενώ η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου κάνει ακριβότερη αλλά ευκολότερη και ασφαλέστερη τη μετακίνηση με αυτοκίνητο. Επιπρόσθετα η δημογραφική συρρίκνωση της Πελοποννήσου μειώνει δραματικά τους δυνητικούς πελάτες για περιαστικές και υπεραστικές μετακινήσεις. Τα πράγματα δηλαδή έχουν γίνει χειρότερα για το συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς από τη στιγμή που σταμάτησε. Αν σε αυτά προστεθούν και τα έργα βαριάς συντήρησης που απαιτούνται στη γραμμή για να γίνει ξανά λειτουργική, καταλήγουμε στο αβίαστο συμπέρασμα ότι δεν μάθαμε τίποτα από την κρίση. Επιμένουμε να ρίχνουμε λεφτά σε πηγάδια δίχως πάτο.

 


NEWSLETTER