Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 19:09

Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει!

Γράφτηκε από τον

Οταν έχεις ένα παλιό αυτοκίνητο προσαρμόζεις αντίστοιχα την οδηγική σου συμπεριφορά αλλά και τις απαιτούμενες εργασίες συντήρησής του. 

Δεν παίρνεις ένα παλιό αυτοκίνητο να βγεις στον αυτοκινητόδρομο προσπαθώντας να πιάσεις ταχύτητες πάνω από το όριο, και βέβαια χωρίς τα απαραίτητα service δεν ξεκινάς για μακρινά ταξίδια. Το ίδιο συμβαίνει κατ’ αναλογία και με τον αγωγό ύδρευσης της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής. Ο αγωγός είναι παλιός και έχει δρομολογηθεί η αντικατάστασή του. Το να λέμε κάθε φορά ότι είναι κακός και δεν έχει ακόμα αντικατασταθεί… είναι το εύκολο. Αλλωστε όλοι μας θα θέλαμε ένα καινούργιο γρήγορο αυτοκίνητο και να είμαστε ταυτόχρονα όμορφοι, υγιείς και πλούσιοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αφού δεν τα έχουμε όλα αυτά μπορούμε να συμπεριφερόμαστε σαν να τα έχουμε και μετά να τα βάζουμε με τη μοίρα και το κακό μας ριζικό!      

Οι συντηρήσεις του παλιού αγωγού ύδρευσης και μέχρι να κατασκευαστεί ο νέος θα πρέπει να γίνονται λαμβάνοντας υπόψη την κατάστασή του. Τι ακριβώς συνέβη την Κυριακή το βράδυ; Γιατί ο πρόεδρος του συνδέσμου ύδρευσης έσπευσε να πανηγυρίσει ότι ολοκληρώθηκαν γρηγορότερα από το αναμενόμενο όλες οι εργασίες και αποκαταστάθηκε η υδροδότηση της πόλης; Μήπως υπήρξε υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων του αγωγού και οι βιαστικές κινήσεις για την ανάγκη του πανηγυρισμού «τίναξαν» τον αγωγό στον αέρα κι άφησαν την Καλαμάτα χωρίς νερό; Η επικοινωνία είναι καλή όταν υπάρχει και ουσιαστικό αποτέλεσμα, γι’ αυτό και δεν πρέπει να είναι βιαστική.
Επιπρόσθετα αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά η ανεπάρκεια των ακραίων λαϊκιστών, γιατί είναι εύκολο να πουλάς πατριωτισμό και μαγκιά στα καφενεία, αλλά είναι δύσκολο να διαχειριστείς με αποτελεσματικότητα μια κρίση. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί το βράδυ να πανηγυρίζεις για την ικανότητά σου και το πρωί να σου φταίει ο αγωγός! Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει!