Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 19:10

Οι φοβικές ρυθμίσεις και η αλλαγή της μοίρας

Γράφτηκε από τον

 

Ενα ακόμα εγχείρημα πιλοτικής πεζοδρόμησης στη Ναυαρίνου, στον ελκυστικό αλλά προβληματικό και κορεσμένο παραλιακό δρόμο της Καλαμάτας, πάει να λήξει άδοξα πριν την ώρα του.

Οι γκρίνιες και οι διαμαρτυρίες που εκδηλώνονται είναι πολλές και από διάφορες πλευρές. Και είναι αυτές που προβάλλονται, που επικοινωνούνται και κάνουν θόρυβο.

Αυτοί που υποστήριξαν τις αλλαγές έχουν σωπάσει, σαν να νιώθουν ενοχές που κάτι δεν πήγε καλά και δε φαίνονται.

Η αλήθεια είναι ότι η πιλοτική πεζοδρόμηση που εφαρμόζεται, είναι φοβική, δειλή. Δεν είχε τόλμη και δυναμική. Περιορίζεται σ’ ένα πολύ μικρό τμήμα, δεν απλώνεται ούτε μέχρι την Ηρώων, δεν ρισκάρει, δεν δοκιμάζεται με θάρρος στην πράξη. Οπως έγινε ήταν για να μην προκαλέσει αντιδράσεις, για να τους καλύψει και να τους ικανοποιήσει όλους.

Από την αρχή η πρόβλεψη για τμηματικές ρυθμίσεις στον ίδιο δρόμο έδειχνε καταδικασμένη να αποτύχει. Με πεζοδρόμηση στην αρχή, κανονική διπλή κυκλοφορία στη συνέχεια και ολοκλήρωση με πεζοδρόμηση στο πιο πολυσύχναστο τμήμα της Ναυαρίνου, δεν μπορεί να υπηρετηθεί η ρύθμιση και η εξομάλυνση της κυκλοφορίας και της κινητικότητας στην παραλιακή ζώνη. Με τέτοια πρόβλεψη το πιο πιθανό είναι να κυριαρχήσει το μπέρδεμα και να “δικαιωθούν” αυτοί που δε θέλουν να αλλάξει τίποτα στην πόλη. Αυτοί που δεν ενοχλούνται με τις ουρές των αυτοκινήτων στη Ναυαρίνου, με την ταλαιπωρία οδηγών κι επιβατών, με την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στο πιο ελκυστικό και τουριστικό κομμάτι της πόλης. Αυτοί που επιμένουν να περνούν και να κάνουν βόλτες στη Ναυαρίνου, για να κόψουν κίνηση, παρότι έχουν κανονίσει να πάνε στη Βέργα και στη Μικρή Μαντίνεια και ας υπάρχουν οι εναλλακτικές λύσεις της Κρήτης και του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου και της Λακωνικής.

Μπορεί να απέτυχε και το φετινό πείραμα, όμως θεωρώ ότι έδωσε μαθήματα κι έστειλε μηνύματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη και από τη δημοτική αρχή και από τις παρατάξεις των μειοψηφιών. Γιατί μπορεί η δημοτική αρχή να έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες, όμως ευθύνες αναλογούν και στις μειοψηφίες. Ιδιαίτερα σε εκείνες που υποστήριξαν και πρότειναν τις ρυθμίσεις.

Η Καλαμάτα για να αλλάξει τη μοίρα της και να αποκτήσει τη δυναμική που δικαιούται, οφείλει να αλλάξει το παραλιακό της μέτωπο και να δώσει άλλη εικόνα στη Ναυαρίνου.