Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 15:46

Να ενωθούν οι τοπικές κοινωνίες για τον Δυτικό Αξονα

Γράφτηκε από τον

Δυναμώνει το μέτωπο υπέρ της ολοκληρωμένης κατασκευής του Δυτικού Άξονα (Αδριατική Οδός).

Μετά την κοινή στάση των περιφερειαρχών Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου για την ανάγκη προώθησης των εντός Ελλάδας εναπομεινάντων τμημάτων, ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος όχι απλώς έθεσε εαυτόν εντός “μάχης”, αλλά ουσιαστικά καλεί σε συστράτευση των εμπλεκόμενων φορέων προς τον κοινό στόχο.
Μιλώντας μάλιστα στην εφημερίδα “Πρώτη”, αφού πρώτα αναφέρθηκε στα αναπτυξιακά οφέλη για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, σημείωσε: “Εχουν ωριμάσει οι συνθήκες και είναι η ώρα για μια ενιαία στάση, ώστε να τονίσουμε την ομόφωνη απόφασή μας να δώσουμε στην πολιτεία και την Ε.Ε. να καταλάβουν ότι δεν χωρούν άλλες γραφειοκρατικού τύπου καθυστερήσεις, εσκεμμένες ή μη, γιατί είμαστε υποψιασμένοι για πολλά”.
Θύμισε μάλιστα το μεγάλο συλλαλητήριο, που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο στο Βουπράσιο, με αφορμή την καθυστέρηση της κατασκευής του δρόμου Πάτρα - Πύργος, όπου έχουν χαθεί εκατοντάδες ζωές τα τελευταία χρόνια. Τότε φορείς όχι μόνο από ολόκληρη την Ηλεία, αλλά και από όμορους νομούς, ένωσαν τις φωνές τους για έναν μεγάλο κοινό στόχο.
Ισως αυτό το μοντέλο θα πρέπει να ακολουθηθεί και τώρα, καθώς η κατασκευή των υπολειπόμενων τμημάτων του ελληνικού Δυτικού Άξονα (Τσακώνα - Πάτρα και Ιωάννινα - Κακαβιά) πρωτίστως θα αναβαθμίσουν το επίπεδο οδικής ασφάλειας σε πολυσύχναστους δρόμους και ακολούθως θα δημιουργήσουν πολύ σημαντικές προοπτικές, καθώς θα φέρουν πιο κοντά τον ελληνικό Νότο με τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη.
Τον “χορό” λοιπόν, που ξεκίνησαν αρχικά φορείς των Ιωαννίνων (ξενοδόχοι, Επιμελητήριο) και από πλευράς αιρετών οι τρεις περιφερειάρχες, συνεχίζει ο δήμαρχος Πύργου και ελπίζουμε προσεχώς να ακολουθήσουν κι άλλοι ομόλογοί του (και οι Μεσσήνοι φυσικά), ώστε το μέτωπο να δυναμώσει και να καταφέρουν οι τοπικές κοινωνίες ενωμένες να απαιτήσουν με δυνατή φωνή την ολοκλήρωση του μεγάλου αυτοκινητόδρομου.