Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 18:23

Και οι εφημερίδες θύματα των καιρών

Και οι εφημερίδες θύματα των καιρών

 

Θύματα των αλλεπάλληλων αλματωδών αυξήσεων της ενέργειας, των μεταφορών και κυρίως του κόστους του δημοσιογραφικού χαρτιού είναι και οι εφημερίδες.

Το χαρτί μέσα σε ένα οκτάμηνο πήγε από τα 520 στα 960 ευρώ ο τόνος αλλά το χειρότερο είναι ότι και σε αυτές τις τιμές υπάρχει σημαντική έλλειψη. Ετσι παράλληλα με τα ήδη γνωστά προβλήματα της τεχνολογικής μετάβασης βρισκόμαστε μπροστά σε υπαρξιακή κρίση του κλάδου την οποία καλούμεθα να αντιμετωπίσουμε. Και αν μεν μιλάμε για τις εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας, τα πράγματα είναι αλλιώς, καθώς οι ιδιοκτήτες τους όχι μόνο δεν βιοπορίζονται από τις εκδόσεις αλλά κερδίζουν με την ποικιλόμορφη στήριξη μέσα από αυτές άλλων μεγάλων επιχειρήσεών τους.

Με όλα αυτά δεδομένα και με την πρόθεσή μας να μην μετακυλήσουμε το κόστος των αυξήσεων σε εσάς, φίλοι μας αναγνώστες, πήραμε με βαριά καρδιά την απόφαση να μειώσουμε αριθμό σελίδων, διατηρώντας την δημοσιογραφική ύλη στο ίδιο επίπεδο, για να κρατήσαμε τα πράγματα σε μια ισορροπία έτσι που να μην κινδυνεύσει η έντυπη παρουσία μας. Η απόφασή μας αυτή σε χρονική διάρκεια θα κινηθεί όσο το επιβάλουν οι συνθήκες και μέχρι η οικονομία να ισορροπήσει και η αγορά ν’ αρχίσει να ομαλοποιείται. Είμαστε βέβαιοι ότι οι αναγνώστες μας οι οποίοι γνωρίζουν την φυσιογνωμία της «Ε» και ότι δεν κρύβονται πίσω μας αφανή συμφέροντα, θα κατανοήσουν τις δυσκολίες και θα συμπορευτούν με την εφημερίδα που αγαπούν και εμπιστεύονται.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.

«Ε»