Κυριακή, 08 Φεβρουαρίου 2015 15:20

Ο Μανιάτης υπουργός Παναγιώτης Νικολούδης

Ο Μανιάτης υπουργός Παναγιώτης Νικολούδης

Γράφει ο Γ. Π. Δημακόγιαννης *

 

Το έχω ξαναγράψει, αλλά επικαιροποιώ την παλαιότερη σκέψη με αφορμή την υπουργοποίηση/έκπληξη του συμπατριώτη μας Μανιάτη δικαστικού –επονομαζόμενου «αδιάφθορου εισαγγελέα»- Παναγιώτη Νικολούδη. 

Ελεγα και επιμένω, ότι το πρόβλημα της Ελλάδας χθες και σήμερα, το πρόβλημα της Ελλάδας της Μεταπολίτευσης και της Ελλάδας των Μνημονίων δεν είναι πολιτικό, είναι δικαστικό, είναι πρόβλημα λειτουργίας της Δικαιοσύνης. 

Αν η Δικαιοσύνη, λειτουργούσε -όπως το Σύνταγμα επιτάσσει- ως ανεξάρτητη αρχή και εξουσία -κι όχι σε πλείστες περιπτώσεις, όπως επιτρέψτε μου η περίπτωση δίωξης της Χρυσής Αυγής, ως μακρύ χέρι της ανήθικης εξουσίας- και οι λειτουργοί της είχαν τη δυνατότητα και τη θέληση να επιτελέσουν το θεσμικό τους καθήκον, τότε οι υπεύθυνοι για το πραγματικό εθνικό έγκλημα του δημοσίου χρέους και της υπαγωγής στα αντεθνικά και αντιλαϊκά μνημόνια, αλλά και οι υπεύθυνοι των τεραστίων πολιτικών και οικονομικών σκανδάλων των τελευταίων δεκαετιών, όσο ψηλά κι αν έφτασαν, δηλαδή οι ποικιλώνυμοι εκπρόσωποι, εκφραστές και συνεργάτες των γραβατοφορεμένων συμμοριών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας θα είχαν υποχρεωθεί και παραδώσουν το εγκληματικό προϊόν στο δημόσιο ταμείο -δηλαδή τα παράνομα και αδικαιολόγητα ατομικά και οικογενειακά πλούτη τους- και θα εξέτιαν ποινές φυλάκισης στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, κατά λαϊκή απαίτηση σε κελιά μαζί με τα στίφη των εγκληματιών λαθρομεταναστών που μπούκαραν και βυσσοδομούν στην δόλια πατρίδα μας χάρη στην ανεπάρκεια (μόνο;) της Πολιτείας (δηλαδή, των ιδίων).

Ετσι που η πολιτική ζωή της χώρας δεν θα παρουσίαζε την αισχρή εικόνα σαπίλας, δοσιλογισμού και απαξίωσης που μέχρι σήμερα παρουσίαζε.

Δυο λόγια για τον Παναγιώτη Νικολούδη, τον νέο υπουργό για θέματα διαφάνειας. Γεννήθηκε (1949) και μεγάλωσε στη Δυτική Μάνη (χωριό Μηλιά ή Μηλέα του δυτικού Ταϋγέτου) και μετά από σημαντικές σπουδές εισήλθε στο δικαστικό σώμα, κάνοντας λαμπρή καριέρα, την οποία με δήλωσή του θέλει να ολοκληρώσει για να εγκατασταθεί στην αγαπημένη πατρώα γη μας. Εγινε γνωστός ως επικεφαλής της Επιτροπής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με τεράστιο έργο και πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Με βάση δημοσιογραφικές πληροφορίες στα χέρια του βρίσκονται φάκελοι και «στικάκια» με καραμπινάτες υποθέσεις διαφθοράς που αφορούν λαμπερούς εκπροσώπους της πολιτικής και οικονομικής ψευδο-ελίτ που λεηλάτησε τη χώρα και τις ζωές μας.

Η παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών πέρα από επιβεβλημένη πράξη δικαιοσύνης και κάθαρσης, είναι απαραίτητη για την επανεκκίνηση της χώρας σε νέες υγιείς βάσεις. Ο Μανιάτης υπουργός Παναγιώτης Νικολούδης σίγουρα δεν είναι μια κομματική, είναι μια εθνική επιλογή.

• Γι’ αυτό πρέπει να πετύχει!

* Ο Γ. Π. Δημακόγιαννης είναι εκδότης του περιοδικού «Αδούλωτη Μάνη». Ηρθε πρώτος σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο τού Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή στη Λακωνία.