Κυριακή, 17 Μαϊος 2015 23:51

Το άλλοθι της οδού Κρήτης

Το άλλοθι της οδού Κρήτης

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, σταθερά από την αρχή της θητείας του, στις αιτιάσεις  για τη  λήψη κυκλοφοριακών μέτρων στη Ναυαρίνου απαντά  ότι αυτό θα εξεταστεί όταν... διανοιχτεί η οδός Κρήτης.

 

Τίθενται εύλογα λοιπόν δύο ερωτήματα: Πότε θα διανοιχτεί η οδός Κρήτης; Και βέβαια, γιατί δεν λαμβάνονται μέτρα στη Ναυαρίνου μέχρι εκεί όπου έχει διανοιχθεί η Κρήτης; Στο πρώτο ερώτημα σαφής απάντηση δεν υπάρχει. Μετά από 8 ολόκληρα χρόνια στην καρέκλα του δημάρχου, ο Π. Νίκας δεν έχει καταφέρει να ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες για τη διάνοιξη του υπόλοιπου τμήματος της Κρήτης. Το πώς και το γιατί ελάχιστα ενδιαφέρουν τελικά - γιατί αν είχε τεθεί ως βασική προτεραιότητα,  όπως για παράδειγμα οι αναπλάσεις, θα είχε επιτευχθεί.

Η Κρήτης όμως έχει διανοιχτεί μέχρι την Καρακούση και καλύπτει το μεγαλύτερο αλλά και το πιο κρίσιμο κυκλοφοριακά μέρος της Ναυαρίνου. Ποια Κρήτης λοιπόν να διανοιχτεί; Η διανοιγμένη; Η “καραμέλα” της οδού Κρήτης είναι προφανές ότι χρησιμοποιείται ως άλλοθι, για να δικαιολογηθεί η γενικότερη απραξία. Ας σταματήσουν πια οι δικαιολογίες και τα ημίμετρα. Το κυκλοφοριακό μαλλιοτράβηγμα πεζών, ποδηλατών, αυτοκινητιστών και μοτοσυκλετιστών στην παραλιακή Ναυαρίνου είναι αποκλειστικά έργο της δημοτικής αρχής Νίκα, η οποία εδώ και 8 χρόνια αρνείται να αναλάβει πρωτοβουλίες.