Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 21:38

Χαριστική βολή

Χαριστική βολή

ΤΗΝ περασμένη εβδομάδα ψήφισαν οι δάσκαλοι για τους νέους διευθυντές στα σχολεία, ενώ σήμερα ψηφίζουν οι καθηγητές. Με τη νέα διαδικασία επιλογής οι διευθυντές αξιολογούνται και από τους συναδέλφους τους, οι οποίοι τους ψηφίζουν και σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα “μετρήσιμα” προσόντα τους, καταλαμβάνουν ή όχι τις θέσεις ευθύνης στην εκπαίδευση.

 

Οι εκλογές στους δασκάλους δεν έφεραν τεράστιες αλλαγές μιας και στη συντριπτική τους πλειοψηφία επικράτησαν οι ίδιοι διευθυντές στο σχολεία. Μένει να δούμε αν αυτό θα επαναληφθεί σήμερα και στους καθηγητές. Το νέο σύστημα αξιολόγησης των διευθυντών θα κριθεί σίγουρα στο μέλλον οπότε και θα μπορούν να εξαχθούν εκ του αποτελέσματος συμπεράσματα.

 

Αυτό που είναι επικίνδυνο όμως με τη συγκεκριμένη διαδικασία και οφείλουν όλοι με τη στάση τους να διαφυλάξουν, είναι η ηρεμία στις σχολικές μονάδες. Αν αρχίσουν οι διαχωρισμοί και οι διχασμοί ανάλογα με το ποιος ψήφισε ποιον διευθυντή, η κατάσταση θα γίνει εκρηκτική. Αν στα προβλήματα που υπάρχουν στην εκπαίδευση προστεθεί ένα ακόμα, μέσα από προσωπικές και κομματικές κόντρες σε επίπεδο σχολικής μονάδας, πολλοί φοβούνται ότι αυτό θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για την απόλυτη διάλυση του δημόσιου σχολείου.