Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 14:19

Η ώρα του λογαριασμού

Η ώρα του λογαριασμού

Οι ώρες χθες βράδυ περνούσαν βασανιστικά αργά. Τα νέα από τις Βρυξέλλες δεν ήταν ευχάριστα, και τα πάντα για μια ακόμα φορά τους τελευταίους μήνες κρέμονταν από μία κλωστή. Την ίδια ώρα σε τοπικό επίπεδο, ειδησεογραφικά κυριαρχούσαν ανθρώπινες τραγωδίες. Και μέσα σε αυτό το βαρύ κλίμα, έπεσε η ιδέα της συμμετοχής μας στο διεθνές φεστιβάλ καρτούν... που θα γίνει στην Κίνα. Η ατμόσφαιρα ελάφρυνε και τα στόματα λύθηκαν.

 

Ακριβώς αυτό χρειαζόμαστε, ένα φεστιβάλ καρτούν. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου για μια ακόμα φορά βρίσκεται μπροστά από τις εξελίξεις κι ανοίγει νέους ορίζοντες στην περιοχή και στον καθένα μας ξεχωριστά! Εξασφαλίζοντας την τιμητική συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ καρτούν που διοργανώνεται στην Περιφέρεια Ζιαξίνγκ της Κίνας, μας δίνει τη δυνατότητα να διαπρέψουμε σε νέους ορίζοντες. Μπορεί να μην έχουμε παράδοση σε αυτού του είδους την τέχνη, αλλά τι πειράζει; Οσο ζεις μαθαίνεις! Ασε που η εμπειρία του ταξιδιού είναι αυτό που μετράει.

 

Αλλο ένα ταξίδι στο όνειρο ξεκίνησε. Ομως, προσγειωθήκαμε ξανά στη σκληρή πραγματικότητα των γραφειοκρατών των Βρυξελλών, που έχουν βάλει κάτω το χαρτί και το μολύβι και υπολογίζουν πόσο μάς στοιχίζουν τελικά τα διαχρονικά μας ταξίδια στα φεστιβάλ... εμπειρίας. Φτάσαμε, δηλαδή, ξανά στο λογαριασμό...